mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Pályázati támogatásokról is döntött a Médiatanács
2024-01-17 11:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az idei év első ülésén a közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztéseit lehetővé tevő pályázatok sorsáról döntött a Médiatanács. A KMUSZ2023 keretében összesen 14.610.305 forintot ítéltek meg a nyerteseknek.

Öt pályázónak összesen 14.610.305 forintot ítélt oda a Médiatanács az idei év első ülésén, január 9-én. A KMUSZ2023 pályázaton magyarországi közösségi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező médiaszolgáltatók indulhattak folyamatos médiaszolgáltatásuk biztosításával összefüggő műszaki fejlesztések vissza nem térítendő támogatásáért.

A testület ugyanezen az ülésén több médiaszolgáltató működését is vizsgálta. Elmarasztalta az Echo Penisola Kft. által üzemeltetett Siófok 92,6 MHz + Fonyód 101,3 MHz helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű, Rádió 1 Part állandó megnevezésű médiaszolgáltatást, mivel az a 2023. október 2. és 8. közötti működése során több ponton is megsértette a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó szerződési kötelezettségét. Emiatt a Médiatanács 30.000 forint bírságot rótt ki a médiaszolgáltatóra és egy, a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére is kötelezte.

A Médiatanács továbbá megállapította, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. az M1 állandó megnevezésű médiaszolgáltatásán a 2023. július-augusztus-szeptemberi időszakban négy alkalommal is megsértette az Mttv. 33. § (4) bekezdésében foglalt, a reklámok hangerejére vonatkozó rendelkezést, ezért a médiaszolgáltatót figyelmeztetésben részesítette és arra kötelezte, hogy tegyen eleget a jogszerű magatartás követelményének és tartózkodjék a jövőbeni jogsértésektől. Az idézett rendelkezés szerint a lineáris médiaszolgáltatásban közzétett reklám, televíziós vásárlás és műsorelőzetes, valamint a mindezek közzétételét akusztikus módon jelző figyelemfelhívás átlagos vagy a néző és hallgató által érzékelt hangereje nem lehet nagyobb, mint a környező műsorszámoké. A Médiatanács a vonatkozó nemzetközi gyakorlatnak megfelelően 3 decibelben határozta meg az átlagos hangerő-emelkedés még tolerálható küszöbértékét.

Nézői bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács a TV2 Zrt. által üzemeltetett TV2 2023. december 3-án sugárzott "Sztárban Sztár leszek!" (4. évad - 19. rész) műsorát, és úgy találta, hogy a 12-es karikával sugárzott tehetségkutató megfelelt a III. korhatári kategória szempontjainak, így a médiaszolgáltató nem sértette meg a klasszifikációs rendelkezéseket.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!