mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hámori Barbara
Hámori Barbara
Content House
vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Alkalmas vagyok a vendéglátásban való munkára? (x)
2024-02-15 11:57 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A szakmabeliek szerint a vendéglátásban dolgozni külön műfaj. Egy időben mindenki ebben a szektorban akart elhelyezkedni, míg manapság egyre nagyobb munkaerőhiány tapasztalható.

Ez viszont azt is jelenti, hogy könnyű elhelyezkednie annak, aki valóban ezen a területen szeretné megállni a helyét.

Természetesen ahhoz, hogy jól végezzük a munkánkat, és a vendégek is elégedettek legyenek velünk, nem árt, ha megfogadunk néhány jó tanácsot, illetve rendelkezünk pár készséggel. Ha tényleg érdekli ez a terület, itt kereshet Mohács és környékén vendéglátós állásokat.

Nyitottság, kellemes modor

A vendéglátósok gyakran emlegetik, illetve a vendégek is sokszor hozzák fel, hogy a jó vendéglátós sokat mosolyog, és a műszak végén is kedves tud maradni, akkor is, ha elfáradt. Ez valóban fontos, azonban ennél talán lényegesebb a nyitottság a vendégek felé. Ha szívesen végezzük a munkánkat és törekszünk arra, hogy a betérő elégedetten hagyja el a helyet, akkor az a visszajelzéseken is meg fog látszani.

Magas stressztűrő képesség

A vendéglátás rendkívül stresszes lehet, különösen a sűrűbb időszakokban. Ráadásul váratlan helyzetek, kellemetlen szituációk is előfordulhatnak. Ilyen például a telt ház, amikor az újabb vendégeket el kell küldeni vagy kezelni kell egy visszaküldött ételt. Némely vendégek nem a megfelelő hangnemet, stílust ütik meg. A személyzetnek ekkor sem szabad elveszítenie a fejét. Természetesen nem kell mindent eltűrni, azonban minden apróságra nem szabad ingerülten reagálni.

Együttműködési készség és hajlandóság

A vendéglátás nem egyemberes munka. Annak érdekében, hogy a vendég elégedett legyen az étellel, itallal, kiszolgálással és jó szájízzel távozzon, elengedhetetlen a teljes csapat együttműködése. Ez nem valósulhat meg kompromisszumkészség és rugalmasság nélkül. Aki képtelen másokkal együtt dolgozni, annak nem feltétlenül lesz kifizetődő és komfortos ezen a területen elhelyezkedni.

Fizikai erőnlét, állóképesség

A vendéglátásban gyakori a legalább 10-12 órás munka, ezért bírni kell a hosszú órákon keresztül való talpalást. Pincérként pedig el kell bírni a nehéz tálcákat, így a megfelelő fizikai állapot elengedhetetlen. Hosszú távon csak akkor tudunk helyt állni, ha fizikailag is képesek vagyunk tartani a tempót.

Kellemes megjelenés

Főleg a bartendernek, pincéreknek, pultosoknak fontos a megfelelő megjelenés, hiszen napi szinten érintkeznek, kapcsolatba lépnek a vendégekkel. Nem kell kiskosztümben felszolgálni, azonban az ápolt megjelenés elengedhetetlen, hiszen senki sem örül annak, ha egy slampos személy szolgálja ki. Ebből akár arra is következtethet a vendég, hogy az étteremben sem a legjobb a helyzet, ha a pincér sem áll a helyzet magaslatán a megjelenését illetően. Éppen ezért az ápolt megjelenésre mindenképp időt kell szánni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!