mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Tanácsok a kerékpáros ruházat kiválasztásához (x)
2024-02-16 09:31 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az egyik legnépszerűbb sporttevékenység a kerékpározás. Azonban annak érdekében, hogy valóban élvezetes legyen, megfelelő ruházatra is szükség van az ideális bicikli mellett.

A cikkben annak járunk utána, hogy mire kell figyelni a választás során.

Természetesen ebben az esetben is megbízható márka termékeit érdemes választani, hogy az öltözék több éven át helyt álljon, ne menjen tönkre. Legyen szó gyerek, férfi vagy női kerékpáros ruházatról, a StreetSport által forgalmazott Dare2b sportmárka termékei kiváló választásnak bizonyulnak.

Mire kell figyelni a választás során?

Elengedhetetlen, hogy a kerékpáros ruházat rendelkezzen olyan tulajdonságokkal, amelyek javítják a láthatóságot. Ez azért fontos, hogy a biciklis jól látható legyen rossz fényviszonyok mellett is, lehessen látni, amikor az út mentén halad. Szóval az öltözet legyen ellátva fényvisszaverő szalaggal, illetve legyen élénk színű. Minél feltűnőbb, annál jobb.

Továbbá elengedhetetlen, hogy a shortok, nadrágok kellően párnázottak legyenek. Ennek kényelem szempontjából van nagy jelentősége. A párnázott résznek köszönhetően csökken a nyeregre nehezedő nyomás, kényelmesebb lesz az ülés. Így a hosszú órákon át tartó kerékpározás során sem töri fel a combok belső részét és a feneket.

A kerékpáros ruházat esetében kiemelten fontos az anyaghasználat

A megfelelő szellőzésnek és a nedvességelvezetésnek télen és nyáron egyaránt fontos szerepe van a kifejezetten biciklizéshez tervezett öltözetnél. A jól szellőző ruhadarab megakadályozza, hogy felgyűljön az izzadság, és azt is, hogy a test túlzottan felmelegedjen. A kerékpáros ruházat esetében fontos, hogy gyorsan száradjon, légáteresztő legyen, vezesse el az izzadságot a testtől, és tartsa azt szárazon.

A választás során arra is figyelni kell, hogy a ruházat méretben tökéletesen passzoljon, ne legyen se túl bő, se túl szűk. A felső és a nadrág egyaránt illeszkedjen a testre. Mindez elengedhetetlen a kényelem érdekében. Természetesen a minőség sem elhanyagolható. Ha jó minőségű, tartós anyagból készül a kerékpáros öltözet, akkor nem kell attól tartani, hogy a strapás használat miatt elkopik vagy elszakad.

Kerékpáros kesztyűre és derékmelegítőre is szükség van

A kerékpáros kesztyű szerepe sem elhanyagolható. Esés esetén védi a tenyeret, megakadályozza, hogy a kormányról lecsússzon a kéz, és a segítségével a kellemetlen dörzsölődés is megelőzhető. A melegebb hónapokra nyári változatot érdemes beszerezni, amely kellemesen légáteresztő, a hűvösebb hónapokra pedig téli változatot, amely kellően szigetelt, így védelmet nyújt a hideg ellen.

Télen arra is oda kell figyelni kerékpározás közben, hogy a derék kellően védve legyen. Ezért érdemes derékmelegítőt beszerezni, amely praktikus védelmet nyújt a viselője számára, melegen tartja a veséket és a medencetájéki szerveket. Olyan típus mellett érdemes dönteni, amely aktív mozgás során is kényelmes viseletet biztosít.



Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!