mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mandalina Rita
Madalina Rita
Flow PR
újmédia stratéga, vezető tanácsadó


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Rakuten Viber a farsangról
2024-02-12 10:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Rakuten Viber azt is megvizsgálta, hogyan készülnek a magyarok a farsangi ünnepségre.

Mivel a farsangi szezon egyik legnépszerűbb eseménye az álarcosbál, az alkalmazás a legnagyobb magyarországi Viber csatornán, a Rakuten Viber Magyarország oldalán közvélemény-kutatást végzett, amiben a felhasználókat arról kérdezték, hogy családjaik hogyan készülnek a beöltözős ünnepre.

Több mint hétezer Viber-felhasználó válaszai alapján kiderült, hogy a magyar családok nagyon várják az ünnepi mulatságot, és szeretnék emlékezetessé tenni az idei farsangot.

A válaszadók közel kétharmadának a családjában vannak kisgyermekek, akik nagyon szeretnek ilyenkor jelmezbe bújni. Arra a kérdésre, hogy melyik szereplőnek szeretnének idén beöltözni, eléggé megosztó válaszok érkeztek, azonban végül sikerült győztest hirdetni. A felhasználók majdnem negyede adta azt a választ, hogy a családjukban élő gyermekek a szuperhős jelmezeket részesítik a leginkább előnyben, de közel ugyanennyien felelték a azt, hogy a hagyományosabb öltözeteket és az állat jelmezeket kedvelik a legjobban. A legtöbben - a válaszadók több mint fele - a klasszikus mesefigurákat szeretik a leginkább. A hercegnők, királyok, királynők és lovagok sosem mennek ki a divatból!

A Viber-felhasználók válaszai alapján a magyarok igencsak kedvelik a saját készítésű ruhákat. A válaszadók több mint 60%-a inkább saját jelmezeket készít - így minden gyereknek egyedi ruhája lehet, és testvérekkel, legjobb barátokkal, vagy akár szülőkkel is összeöltözhetnek. Sokan vásárolják meg a jelmezeket online, de a válaszadók mindössze 10%-a kölcsönzi őket.

A Rakuten Viber magyarországi márkanagykövete, Nyári Dia is készül a farsangra kisfiával. "A kedvenc jelmezem gyerekkoromban a hippi jelmez volt, mert hatalmas Hair musical rajongó voltam. Amióta a kisfiammal készülök, általában egy klasszikus farsangi finomsággal, szalagos fánkkal teremtjük meg az ünnepi hangulatot. A ruhák kapcsán pedig mindig valamilyen szuperhős jelmezt kell rendelnem, mert rajong ezekért a mesékért" - mesélte Dia, aki alátámasztja a Viber felmérésének eredményét, miszerint a szuperhős jelmezek idén is nagy népszerűségnek örvendhetnek.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!