mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A leggyakrabban elérhető vendéglátós munkakörök listája Siklós és környékéről
2024-02-19 11:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A vendéglátás leginkább azért számít közkedvelt területnek az álláskeresők körében, mivel országszerte széles körben biztosít elhelyezkedési lehetőségeket.

Nem jelent ez alól kivételt Siklós és környéke sem, ahol az éttermek, a büfék, a cukrászdák és a különféle egyéb vendéglátóhelyek esetében kimondottan gyakran mutatkozik igény a minőségi munkaerőre.

Ezt bizonyítja a Siklósállás https://siklosallas.hu/allasok/vendeglatas aloldala is, amelyen leggyakrabban megtalálható vendéglátós munkaköröket fogjuk a mai cikkünkben részletesebben is bemutatni.

Pultos

A portál felületén pultos állásra vonatkozó hirdetésekkel már több alkalommal is lehetett találkozni. Legutóbb például tavaly szeptemberben kerestek valakit ennek a pozíciónak a betöltésére egy családias jellegű cukrászdába.

De természetesen a közeli bárokban, illetve sörözőkben, a kávézókban, a gyorséttermekben és a vendéglőkben is adódhat lehetőség betölteni ezt a munkakört, hiszen a feladatok szinte mindegyik esetben hasonló jellegűek: fel kell venni a rendelést, ki kell szolgálni a vendégeket, illetve rendben kell tartani a pultot és a munkakörnyezetet.

Szakács

A különböző szakács álláslehetőségekről szóló hirdetések szintén rendkívül gyakoriak. Hogy milyen jellegű helyre keresik a munkaerőt, az viszont változó.

Akadtak már olyan hirdetések, amelyekben egy hagyományos vendéglőbe kerestek valakit, aki viszi a konyhát, illetve olyanok is, amelyekben egy kifejezetten tematikus vendéglátóegységhez kívántak felvenni valakit.

Felszolgáló

A pultos és a szakács álláshirdetéseket szorosan követik a versenyben azok, amelyekben felszolgálói pozícióba keresnek valakit.

Ugyan a feladatok mindegyik esetében szinte ugyanazok voltak, vagyis a terítés, a rendelésfelvétel, a szervírozás, a vendégek kérdéseinek megválaszolása, illetve esetenként a fizettetés, a hirdetők választéka viszont már igazán sokszínű volt. A hotelektől kezdve a kávézókon át a hagyományos éttermekig, megannyi vendéglátóhelyen szerettek volna alkalmazni pincéreket.

Végezetül a konyhai kisegítő

Siklóson és környékén a konyhai kisegítő pozíció is rendkívül keresett, és a munkavállalók is előszeretettel vállalják el, mivel teljességgel betanított munkakörről van szó. Nem igényel tehát semmilyen előzetes képzettséget, csupán némi kitartást és tanulási hajlandóságot.

Az utóbbi azért fontos, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a felhasználni kívánt nyersanyagok milyen módon kerülnek előkészítésre, és hogyan történik meg a tálalás, amelyben konyhai kisegítőként nekünk is segédkeznünk kell.

A fentebb felsorolt munkakörök mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. A pozitívumok közé tartozik például az előrelépési és a kapcsolatépítési lehetőség, illetve a folyamatos tanulás, míg a negatívumok közé sorolható, hogy a fizikai megterhelés, a stressz és a hektikus beosztás.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!