mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Hauk Zoltán
Hauk Zoltán
HEROE
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A szállítás-fuvarozás szektor szépségei és kihívásai
2024-02-21 09:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Már gyerekként is arról álmodoztunk, hogy autóba pattanva, kedvenc zenéinket hallgatva szeljük át az országot vagy a világot?

Futárként vagy tehergépkocsi-vezetőként minderre lehetőségünk nyílik. Azonban mielőtt belevágunk, fontos, hogy tudjuk, mit vállalunk. Cikkünk ebben nyújt segítséget!

Változatos pozíciók - változatos kihívások

Amellett, hogy nagyon biztos állásunk lehet egy logisztikai pozícióval, ezekre sem érdemes felkészületlenül jelentkeznünk. Fontos, hogy rendelkezzünk jó problémamegoldó és kommunikációs készséggel, valamint birkózzunk meg hatékonyan a stresszel és a nyomással. Ha mindez megvan, érdemes lehet keresgélnünk például a szigetvárállás honlapján, a https://szigetvarallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas linken.

A szállítási területen dolgozva rugalmasnak és türelmesnek kell lennünk, mivel váratlan helyzetek és problémák merülhetnek fel. Emellett fontos az önállóság és a szervezőkészség. Viszont azok, akik élvezik a logisztikai munkákat, gyakran szeretik a kihívásokat, a változatosságot és a folyamatos tanulást is.

Néhány keresett munka a logisztikai szektorból

1. Raktári dolgozó: ez a munka magában foglalja a termékek címkézését, csomagolását, rakodását és leltározását. Ha egy ilyen állásra jelentkezünk, szükségünk lehet hozzá targoncavezetői engedélyre is.

2. Gépjárművezető: az egyik legtipikusabb és egyben legkeresettebb munka a fuvarozás területén. Ez a pozíció a termékek vagy áruk szállítását jelenti (teher)gépjárművel, melynek során időnként hosszabb távolságokat kell megtenni. Így ehhez a munkakörhöz nem árt, ha a vezetési szenvedélyünk mellett magas önállósággal rendelkezünk. Emellett pedig képesek vagyunk kezelni az időnként ránk törő honvágyat.

3. Logisztikai menedzser: ez a pozíció leginkább a szállításirányítást foglalja magában. A logisztikai menedzserek felelősek lehetnek a szállítási folyamatok, a tömegközlekedési hálózatok és a raktárak optimalizálásáért is.

Tippek a sikeres álláskereséshez

Az álláskeresés a szállítás-fuvarozás terén is sikeres lehet, ha néhány alapvető tippet követünk. Először is, érdemes rendszeresen ellenőriznünk az álláshirdetéseket. Emellett elengedhetetlen egy naprakész, részletes önéletrajzzal is rendelkeznünk, amelyben kiemeljük a releváns képességeinket, tapasztalatainkat. Lényeges például, hogy rendelkezzünk a megfelelő kategóriás jogosítvánnyal, ha gépjárművezetői munkát keresünk.

Egy erős kapcsolati háló kiépítése is sokat segíthet az álláskeresésben. Célszerű részt vennünk szakmai eseményeken és konferenciákon, valamint csatlakozni a szektor online közösségeihez.
E tippeket megfogadva nagyobb eséllyel találhatjuk meg az álomállásunkat, akár rövid időn belül is.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!