mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ismerjük meg a jövő energiatárolóit! (x)
2024-02-27 09:32 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az energiahatékonyság és -takarékosság olyan kulcsszavak napjainkban, amelyekre mindannyian felkapjuk a fejünket.

A világban zajló változások ugyanis nyilvánvalóvá teszik, hogy elérkezett az ideje annak, hogy minden lehetőséget megragadjunk az okos döntések érdekében.

Új eszközök születnek nap mint nap

Gondoljunk csak bele, hogy nem is olyan régen még elképzelhetetlennek tartottuk, hogy elektromos autókkal utazzunk, ahogy a megújuló energiaforrások alkalmazása is hosszú ideig elérhetetlen álomképnek tűnt. De ma?!

Értelemszerűen az új innovációk az energia terén is megkívánják az újdonságokat. Ilyen terület az energiatárolás is, amelyben a thebatteryshop.eu kínálatából beszerezhető LiFePO4 celláknak fontos szerep jut. Mik ezek pontosan, és miért olyan fantasztikusak?

Ismerjük meg közelebbről a LiFePO4 cellákat!

A név az összetevőket jelöli, hiszen ezek lítiumból, vasból és foszfátból állnak. Elképesztő ellenálló képességgel rendelkeznek. Remekül bírják a hőt, amit pedig a legtöbb akkumulátor esetén nem igazán mondhatunk el. Itt azonban a tűz- vagy a robbanásveszély elkerülhető. Nem véletlenül alkalmazzák előszeretettel olyan eszközök esetén, amelyeknél a biztonság az egyik legfontosabb elvárás. Éppen ezért használják az elektromos kocsikban is.

Egyéb pozitívumot is ki kell emelni!

Hiszen egyáltalán nem mindegy például az, hogy egy akkumulátor mennyire hosszú élettartamú. Ez a cella még akkor is képes megőrizni a kapacitását, ha túl van az akár 4-5000 töltést és kisütést is tartalmazó cikluson. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy sok-sok éven keresztül számíthatunk arra, hogy nyújtja az eredeti teljesítményt, azaz alacsonyabb lesz mind a szervizelés, mind a csere szükségességének valószínűsége.

Kiválóan bírja emellett a szélsőséges hőmérsékletet, miközben gyorsan újra is tölthető, tehát szinte bármilyen körülmények közepette képes helytállni, ami igencsak megbízhatóvá teszi. Ráadásul gyorsan képes leadni a teljesítményét, vagyis az ezt igénylő eszközökhöz, például szerszámgépekhez is tökéletesnek bizonyul.

Környezettudatos opciót jelent

Említettük a bevezetőben, hogy milyen központi szerep jut az energiával kapcsolatos kérdéseknek. Nos, ezek egy része természetesen az árakkal van összefüggésben, míg másik oldalról szorosan kapcsolódik a környezetvédelmi szempontokhoz is. Minden olyan megoldás, amely hosszú élettartamú, jobb, mint az, amit rövid távon le kell majd cserélni, hiszen így csak a szeméthegyek növekedéséhez járul hozzá.

Ám a LiFePO4 cellák kifejezetten strapabírók, miközben más jellemzőik is optimálissá teszik őket, ha fontos számunkra a környezetünk megóvása. Például híján vannak a mérgező anyagoknak, ezért sokkal kevésbé lesznek károsak, miközben az újrahasznosításukra is van lehetőség. Élete során pedig megújuló energiaforrások és más, környezetvédelmet erősítő eszközök működését szolgálja.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!