mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Klenovszki János
Klenovszki János
NRC Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Cannes - A kanadai Xavier Dolan lesz a második legjelentősebb szekció zsűrijének elnöke
2024-02-29 10:17 [MTI + Mediainfo.hu]

Xavier Dolan kanadai rendező, színész, forgatókönyvíró lesz a 77. cannes-i fesztivál második legjelentősebb versenyének, az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű program zsűrijének elnöke.

A Képzelt szerelmek, az Így is, úgy is Lawrence, a Tom a farmon című filmek 34 éves rendezője rendszeres meghívottja a világ egyik legjelentősebb filmes találkozójának, ahol 2014-ben az Anyu című alkotásáért megkapta a zsűri díját, két évvel később pedig a zsűri Nagydíját érdemelte ki az Ez csak a világ vége című drámáért.

Xavier Dolan első nagyjátékfilmjét, a Megöltem anyámat című művet 19 évesen készítette el, és tavaly nyáron bejelentette, hogy "már nincs sem vágya, sem ereje" ahhoz, hogy további filmeket forgasson. A filmnyelvet megújító filmek bemutatását célul kitűző Un certain regard-ba a hivatalos versenyprogramhoz hasonlóan mintegy húsz alkotás kap meghívást. Mindkét szekció programját április 11-én párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők.

A 77. cannes-i fesztivált május 14. és 25. között rendezik meg, az idén leginkább várt filmek között található egyebek mellett Francis Ford Coppola legújabb alkotása az Adam Driver és Forest Whitaker főszereplésével készülő Megalopolis, Kirill Szerebrennyikov orosz filmrendező adaptációja Emmanuel Carrere francia szerző Limonov című életrajzi regényéből, és Terrence Malick amerikai rendező Jézus Krisztus életéről forgatott The Way of the Wind című filmje Röhrig Gézával a főszerepben.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!