mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A páciensek által rettegett gyökérkezelés (x)
2024-03-19 09:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Kétségkívül a gyökérkezelés az egyik legrettegettebb fogászati kezelés, melyről számos rémtörténetet lehet hallani.

Sokan a mai napig félnek tőle, holott korszerű digitális röntgenek, fejlett eszközök és a modern érzéstelenítési technikák segítenek abban, hogy a kezelést ne rémálomként éljük meg.

A MesterDent Fogászati Rendelő gyökérkezelés, mikroszkópos kezelés, általános és esztétikai fogászat, szájsebészet és egyéb fogászati területek ellátására minőségi eszközökkel rendelkezik, illetve nagytudású szakemberek végzik a munkát.

Mit kell tudni a gyökérkezelésről?

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a folyamatot, a gyökérkezelés során a fogorvos eltávolítja a foggyökérből az ideg- és érszöveteket, kitisztítja a fogbélüreget valamint a gyökércsatornákat, majd megfelelő előkészítéssel gyökértöméssel látja el azt. Mindezt úgy, hogy az tökéletesen kitöltse az ér-, valamint idegképletek helyét, ezáltal megakadályozva a baktériumok útjának terjedését.

Úgy is lehet fogalmazni, hogy a gyökérkezelés a fog megtartásának utolsó kísérlete. A szakemberek minden esetben igyekeznek kifogástalan munkát végezni, azonban ennek ellenére előfordulhat, hogy bármilyen magyarázat nélkül a legnagyobb igyekezet ellenére nem akar megszűnni a kialakult gyulladás. Szerencsére a legtöbbször a gyökérkezelés eléri célját, illetve a végleges pótlás segít, hogy újra egy jól funkcionáló, teljes értékű fog birtokába kerüljünk.

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

Számtalan esetben jöhet szóba a gyökérkezelés. Ilyen például a fog elszíneződése, a fog felett megjelenő ínyduzzanat vagy a hosszan fennálló, éles, szűnni nem akaró fogfájás. Utóbbi oka akár az irreverzibilis fogbélgyulladás is lehet, melyet pusztán töméssel nem lehet orvosolni.

A mély szuvasodás szintén problémát jelenthet, különösen akkor, ha eléri a fogbelet, az idegkamrát. Emellett, ha olyan mértékű trauma éri a fogat, mely a fogbelet is érinti, akkor szintén számíthatunk a gyökérkezelésre.

Mire érdemes figyelni a gyökérkezelés előtt és után?

Ahogy minden más fogászati kezelés előtt, úgy ez esetben is fontos rendesen enni, inni, mivel a kezelés után erre nem igazán lesz lehetőség pár órán keresztül a zsibbadás miatt. Az is hasznos, ha alaposan megtisztítjuk a fogainkat, mielőtt a kezelésre indulnánk.

A kezelés után, ha elmúlik a zsibbadás, akkor előfordulhat enyhe fájdalom, tompa érzékenység. Ez normális 3-4 napig, ugyanis ennyi idő szükséges, hogy hatni tudjon a fogba helyezett gyógyszer. Ha pár nap múltán a fájdalom továbbra is fennáll, esetleg elviselhetetlenül lüktet és duzzadni kezd az arcunk, akkor jobb, ha mielőbb szólunk az orvosnak. Semmiképp se akarjuk gyógyszerrel átvészelni ezt az időszakot, hanem forduljunk szakemberhez!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!