mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miért kell odafigyelni a vízszigetelésre? (x)
2024-03-28 09:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az épületek egyik ellensége a víz, mivel a nedvesség komoly károkat tud okozni bennük.

Éppen ezért a vízszigetelés egy kritikus pont, nagy odafigyeléssel kell elkészíteni, ebbe pedig beletartozik a vízszigetelő anyagok kiválasztása is.

Mivel más és más megoldásra van szükség az egyes építészeti feladatokhoz, ezért mindenképpen szakértővel kell ezt a munkát elvégeztetni, de elmondható, hogy a bitumenes vízszigetelés a legelterjedtebb és legjobb módszer a víz ellen.

A vízszigetelés alapjai

A csomeszigeteles.hu bitumenes vízszigetelései megakadályozzák azt, hogy az épületbe, a falazatba vagy más részekbe alulról vagy felülről folyadék kerüljön be, és károsítsa azt. Így az épület szerkezeti elemei épek maradhatnak, ezáltal pedig az épület élettartama, tartóssága is növekszik. Lényeges szempont, hogy ha a ház nem fog vizesedni, akkor az olyan problémák is elkerülhetőek lesznek, mint a penészedés, így az ingatlanban élők egészségi állapotáért sem kell aggódni.

Miért érdemes bitumenes szigetelést választani?

A bitumen egy nagyon tartós anyag, ellenáll az időjárási körülményeknek, nem károsítja az UV-sugárzás sem. Desztillációval előállított kőolajszármazékból áll, ami egy hordozó anyagra kerül rá, lapban vagy tekercsben forgalmazzák. Ha APP vagy SBS modifikált lemezt választunk, akkor egy nagyon alkalmazkodóképes anyaggal fogunk dolgozni, amely alkalmas bonyolultabb felületeken való használatra is. A bitumenes szigetelőanyagok vízállósága kiváló, ezért teljesen megakadályozzák azt, hogy a nedvesség bejusson az épületbe.

Mi jellemzi az APP modifikált lemezeket?

Ez az anyag Atactic-polypropylene-ből készül, különleges jellemzője a hőállóság, ezért magasabb hőmérsékleten is tökéletesen rugalmas és stabil marad. Ha olyan körülményekhez keresünk vízszigetelő megoldást, ahol nagy a hőmérséklet-ingadozás, esetleg forró éghajlat jellemzi, akkor mindenképpen az APP modifikált bitumenes lemezre essen a választásunk!

Az SBS modifikált bitumenes lemez jellemzői

A Styrene-Butadiene-Styrene legfontosabb jellemzője a rugalmasság, még alacsony hőmérsékleten is. Ez azt jelenti, hogy amennyiben olyan helyen kell vízszigetelést használni, ahol nagyon hideg van, akkor válasszuk az SBS lemezeket, ezek ugyanis szélsőséges hidegben is megőrzik a rugalmasságukat.

Az oxidált lemezek

Az oxidált bitumenes lemez egy költséghatékony megoldás, ezért igen kedvelt az építkezők körében. Hagyományos módszernek minősül, hosszú évtizedek óta bizonyítja kiváló szigetelőhatását. Alkalmazása elsősorban sík felületeken ajánlott, ezekben az esetekben bizton számíthatunk arra, hogy kiválóan fog működni, és távol tartja a nedvességet.

A vízszigetelést soha nem szabad félvállról venni, mivel az épület hosszú távú fenntarthatósága függ tőle. Egy megfelelő vízszigetelésű ház falai nem fognak felnedvesedni, így a szerkezet ép marad, és a benne élőknek sem kell tartani káros hatásoktól. Ezáltal megelőzhető a salétromosodás és a penészedés, és száraz, egészséges környezetet tudunk létrehozni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!