mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakfalvi Lívia
Lakfalvi Lívia
VIVA! Promóció
ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Cannes - A fesztiválon mutatják be Kevin Costner westernfilm-sorozatának első részét
2024-04-08 10:12 [MTI + Mediainfo.hu]

A májusi cannesi filmfesztiválon tartják a Horizon: An American saga című westernfilm-sorozat első részének világpremierjét, amelyet Kevin Costner rendezett, és ő játssza a főszerepet is - jelentették be a szervezők

A Vadnyugat meghódításáról szóló alkotást versenyen kívül mutatják be a világ egyik legjelentősebb filmes találkozóján.

"A Horizon: An American saga egy olyan történet, amely 35 évvel ezelőtt kezdődött, és nem is tudnék jobb helyet elképzelni a cannes-i fesztiválnál arra, hogy egy ilyen csodálatos kaland eredményét felfedjem a világ előtt" - idézte a fesztivál közleménye a filmsztárt, aki arra is emlékeztetett, hogy húsz éve nem járt a Croisette-en. "Vártam a megfelelő pillanatra, és büszkén mondhatom, hogy ez a pillanat elérkezett" - hangsúlyozta Kevin Costner.

A szervezők a westernfilm-sorozatot olyan "ambiciózus projektnek" nevezik, amely arról szól, "mennyi háborúba és erőszakba került az Amerikai Egyesült Államok felépítése és terjeszkedése".

A főszerepekben Kevin Costner mellett Sienna Miller, Sam Worthington és Jena Malone látható, a sorozat négy részből áll majd, amelyeket több hónap alatt fognak bemutatni.

A 69 éves amerikai színész és rendező már kipróbálta magát a western műfajában az 1990-ben készült Farkasokkal táncoló című kalandfilmmel, amelyben egy sziú törzshez közel álló polgárháborús katonát alakított. A film hét Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járót.

A 77. cannes-i fesztivált május 14. és 25. között rendezik meg, a hivatalos programba meghívott alkotások listáját csütörtökön párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők, akik már korábban bejelentették, hogy a fesztivál Quentin Dupieux francia rendező Le deuxieme acte (A második felvonás) című vígjátékának versenyen kívüli díszbemutatójával nyílik meg, a hivatalos versenyprogram nemzetközi zsűrijének elnöke Greta Gerwig, a Barbie című film rendezője, a nyitó- és a záróünnepség háziasszonya pedig Camille Cottin francia színésznő lesz.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Break

Coverage (COV)

Elérés (Reach)

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!