mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Így érdemes burkolnod a ház külső falait (x)
2024-04-15 11:00 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az otthonunk külső falaira legalább akkora hangsúlyt kell fektetni, mintha a belső tér elrendezéséről lenne szó.

Amikor felújításra kerül a sor, akkor a legtöbb ember a konyhát és a nappalit rendezi be legelőször, hiszen enni és pihenni mindenkinek kell. Érdemes belegondolni, hogy vajon tényleg ez lesz az az apróság, ami meghatározza majd az épület kinézetét? Nem. Éppen ezért fontos, hogy a külsőre is figyeljünk, hogy megtaláljuk azt a megoldást, aminek köszönhetően, ha hazaérkezünk, akkor rácsodálkozhatunk az otthonunk külsejére.

De vajon hogyan és mivel érdemes burkolni a ház külső részét? Fontos a szigetelés vagy csak a kinézet játszik? Ebben a cikkben minden kérdésre választ adunk.

Miért kell egyáltalán burkolni a homlokzatot?

Felmerülhet a kérdés, hogy minek kell egyáltalán foglalkozni ezzel? Például, ha idővel el szeretnénk adni az ingatlant, akkor homlokzati burkolattal sokkal egyszerűbb dolgunk lesz, jóval többet kapunk majd az épületért. A Tiissa kültéri burkolatainak köszönhetően megóvhatjuk a falak külső felületét az időjárási viszontagságoktól, a sérülésektől, időtállóbbá varázsolhatjuk az otthonunkat. A panelek hő- és hangszigetelnek, ezek további előnyökként szolgálhatnak.

Természetesen a praktikum mellett esztétikai okai is vannak, ha valaki külső burkolásban gondolkodik. Ha ugyanis valami nem szép, nem elegáns, akkor eladás során sokat bukhatunk rajta, nem beszélve arról, hogy mi sem leszünk olyan boldogok, amikor hazatérünk. A külső burkolás sokszor jó pár milliót jelenthet, ha értékesítésre kerül a sor és nem csak a kinézet miatt. Mivel ezek óvják a falakat a korróziótól, így azok kevésbé mennek tönkre, sokkal tartósabbak maradnak hosszabb távon is.

A ház külső burkolásának előnyei

Fontos tehát, hogy már az építkezés és a felújítás előtt átgondoljuk, hogy milyen burkolatot szeretnénk otthonra. Utólag is lehet róla szó, sokszor azonban költségesebb és nehezebb később burkolatot helyezni a ház falára, hiszen rombolással és sokszor még átalakítással is jár. Szerencsére azonban ezek a panelek gyorsan és hatékonyan oldják meg a szigetelés kérdését.

Ahogy már említettük, plusz rétegként szolgál, megvédi az épületet a környezeti, nem utolsósorban az időjárási hatásoktól. Védi az épület küllemét, hangszigetel, kevesebb külső zajforrás jut be az otthonunk belsejébe. Ami még fontos, a panelekkel elkerülhető a páralecsapódás, ezáltal a penész kialakulása is.

Miből válogathatunk?

Napjainkban bőven akad különféle anyagból készült homlokzati burkolat, így nincs olyan egyszerű dolgunk. A Max-3 panelek felszereléséhez tartószerkezetre van szükség, de itt szóba jöhet a falra erősített faléc és a fém is. Ezeknek a legfőbb előnye, hogy nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is jól mutatnak, bármely formában a falra rögzíthetőek.

A Max-3 burkolatok célja, hogy kiváltsák a rendszeres karbantartást igénylő megoldásokat. Olyan technikával készülnek, amely ellenáll minden mechanikai behatásnak, ráadásul rugalmas és könnyen formálható.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!