mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vörös Csilla
Vörös Csilla
Nielsen Közönségmérés Kft.
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Tippek, milyen szempontok szerint válasszunk kültéri textíliát (x)
2024-04-22 09:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A jó idő beköszöntével mindenki a szabadba vágyik. A szerencsésebbek saját kertjükben élvezhetik a friss levegőt, mások teraszaikon pihenhetik ki magukat.

A kényelem és a stílusos megjelenés nemcsak a lakásban, hanem otthonunk kültéri részén is fontos.

A kertben, teraszon használt kültéri textíliák, mint például a napernyők, párnák, takarók és terítők nélkülözhetetlen elemei a szabadban töltött perceknek. A mömax kerti textíliák sokaságát kínálja, melyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy komfortossá varázsolják a pihenésre, aktív időtöltésre használt területeket. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk összeválogatni a különböző párnákat, takarókat és egyéb anyagokat, érdemes néhány szempontot figyelembe vennünk.

Melyik szövet a legjobb kültérre?

Jó, ha tudjuk, hogy a kültéren használt textíliák más követelményeknek kell, hogy megfeleljenek, mint a lakásban használt társaiknak. Az időjárási viszonyok, a napfény, szél és nedvesség befolyásolják az anyagok állapotát és tartósságát, ezért fontos, hogy olyan anyagokat válasszunk, melyek ellenállnak ezeknek a tényezőknek.

Éppen ezért az anyag minősége kritikus pontja döntésünknek. A minőségi szövetekből készült textilek hosszabb élettartamot biztosítanak. A legnépszerűbb anyagok közé tartozik a poliészter, pamut, len, az akril és a vinyl. Az UV- és vízálló poliészter ideális választás párnák, napernyő anyagának. A pamut és len természetes anyagok, jól szellőznek, de kevésbé bírják a kültér behatásait. Az akril és vinyl pedig tartósak és könnyen tisztíthatóak.

Milyen színt és mintát válasszak?

A következő szempont, amire érdemes figyelemmel lennünk a kültéri textíliák kiválasztásánál, az a szín és mintázat. A kerti bútorokhoz és a környezethez illő színek kiválasztása segít abban, hogy összhangban legyenek mindezek egymással. A világosabb árnyalatok kiválóak a forró nyári napokon, hiszen hűsítőleg hatnak ránk. A sötétebb színek pedig az esti órákban vagy az őszi kertben nyújtanak megfelelő hangulatot a pihenéshez.

A minták választásánál is legyünk körültekintőek. Az egyszerű geometrikus formák vagy az egyszínű székpárnák, terítők jól illenek bármely kerti bútorhoz. Használhatunk virágokkal, állatokkal dekorált darabokat is, csak ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlzsúfolt a szövet mintázata, mert az zavaró lehet.

A karbantartásról

A kültéren használt textíliák rendszeres tisztítása és karbantartása hozzájárul ahhoz, hogy hosszú élettartamúak legyek. A poliészter és az akril praktikus választás, míg a pamut és len anyagok nehezebben tarthatóak tisztán, többször szükséges a mosás és szárítás. Ügyeljünk arra, hogy melyik szöveteket hagyjuk a napon, hiszen az UV-fény hatására egyes anyagok kifakulhatnak.

Azokban az időszakokban, amikor nem használjuk a kerti textíliákat, mindenképpen olyan helyen tároljuk ezeket, ahol jól szellőznek, nem éri erős napfény és nedvesség. Így biztosan sok szezont fognak kiszolgálni és kényelmet biztosítani számunkra a kerti tevékenységek során.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!