mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Gombos Zsolt
Gombos Zsolt
Online Marketing Akadémia
OMA alapító tréner, Facebook-szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Amit a névjegykártyákról tudni érdemes
2024-05-03 10:12 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A smart eszközök és közösségi média világában azt gondolnánk, hogy már nincs is szükség névjegyekre.

Pedig az üzleti életben elengedhetetlen eszköz. Egy komolyabb cég, szakember ezzel lesz igazán hiteles. Ugyanakkor a minőség sem mindegy, mert ha rossz a kivitel, akkor az rombolhatja az imázsunkat.

Ha rövid gyártási határidővel szeretne kis példányszámban névjegyet gyártatni, akkor érdemes a Printpix Nyomda névjegynyomtatási szolgáltatását választani. Előnye a rövid átfutási idő mellett a jó ár-érték arány, a magas minőség, meghatározott darabszámtól pedig a felületkezelési megoldások is.

Milyen a jó névjegykártya?

Ahhoz, hogy a névjegykártyánk elérje a célját, amire hivatott, néhány fontos szempontot szem előtt kell tartani a tervezésekor.
 
  • Lényeges, hogy ne legyen túlzsúfolt! Elegendő a név, titulus, cégnév, logó, telefonszám és e-mail-cím.
  • Nem mindegy, milyen betűméretet használunk. Fontos, hogy maradjon elegendő hely szabadon, ugyanakkor a túlzottan kicsi betűket kerüljük.
  • Harmonizáljon a cég arculatával: ne használjunk más betűtípust és színt, mint amit a brand megenged.
  • A papír minősége sem mindegy, inkább legyen drágább a névjegy, mintsem a megjelenés rovására menjen.


Indítsuk el saját magunk a gyártást!

Ha nincs különlegesebb felületkezelési igényünk, akkor vannak nyomdák, ahol online is le tudjuk adni a névjegykártya megrendelést. Ehhez természetesen az kell, hogy már meglegyen a dizájn és a nyomdakész anyag.

Ha ez rendelkezésre áll, például a Printpix Nyomdánál egy szerkesztő felületre könnyen fel lehet tölteni a fájlt. Tudunk választani a méretek, papírminőség közül, illetve sarokkerekítést és egy- vagy kétoldalas verziót is. Emellett opció a fóliázás és a tasaklaminálás is. Mindez alacsonyabb példányszám esetén is jól működik.

Egyedi megoldások

Van, aki az egyszerű, minimalista stílusra esküszik, mások pedig a minél egyedibb kivitelre törekednek. Ez teljesen szubjektív, de természetesen léteznek felületnemesítési megoldások. Ilyen például egy különleges forma vagy a különféle lakkozások, az arany-ezüst fóliázás, dombornyomás vagy a prégelés is.

Ilyenkor számítani kell arra, hogy minimum 100, de sok esetben 500 db-os rendelés mellett indítják el a nyomdák a gyártást. Alacsonyabb példányszám esetén olyan drága lenne a nyomtatás, ami már nem érné meg. Arra is fel kell készülni, hogy minden plusz technológia többletköltséggel jár.

A névjegyek darabszámtól, grafikától és felületkezeléstől függően digitális vagy ofszet nyomtatással készülnek. Ha nagyon egyedi megjelenésre vágyik, az várhatóan költségesebb lesz, mint egy egyszerűbb stílusú névjegykártya.

Amennyiben megvan a nyomdakész anyag, és gyorsan, kis példányszámban rendelne, akkor pdf formátumban fel is töltheti azt egy szerkesztő felületre. Ezt követően saját maga indíthatja el a gyártást. Számtalan lehetőség kínálkozik, így saját igényeire szabhatja a névjegyét.

(x)


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!