mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Miért érdemes hajcsavarót használni? (x)
2024-05-21 11:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Nagyanyáink idejében még alapvető hajformázó eszközként volt számon tartva a hajcsavaró, a különböző elektromos hajgöndörítő készülékek elterjedésével viszont fokozatosan kikopott a köztudatból.

Tarts velünk, és ismerd meg, milyen lehetséges előnyei és hátrányai lehetnek ennek a kelléknek.

Hajgöndörítés kíméletesen

Rengeteg nőnek okoz problémát napjainkban a túlzottan igénybe vett, fénytelen és töredezett haj. A festés mellett a hajsütővassal történő formázás is nagymértékben roncsolhatja frizuránkat, így érdemes lehet minimálisra csökkenteni azoknak az alkalmaknak a számát, amikor elektromos hajformázóért nyúlunk.

A különböző típusú hajcsavarók használatával azonban a hullámos fürtökről sem kell lemondanunk, hiszen ezek segítségével is elérhető a kívánt eredmény. A Joli Fodrászkelléknél kapható fodrász eszközök között hajcsavarók széles kínálata elérhető, így kedvünkre válogathatunk közöttük, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb verziót.

Milyen típusú hajcsavarók léteznek?


Mindenkinek ismerősek lehetnek a hagyományos, sokszor műanyagból készült hajcsavarók, napjainkban viszont már többféle változat is létezik. Ha kényelmi okokból tehát eddig ódzkodtunk a csavarók használatától, érdemes lehet tenni egy próbát a mai, modernebb verziókkal is.

Népszerűnek számítanak például a szivacsos típusok, amelyek azontúl, hogy gyengédek a hajszálakhoz, a fejbőrt is kímélik, hiszen az a göndörítés során egy puhább felülettel érintkezik. Ideális választás lehet ez azoknak, akik szeretnének hajcsavaróban aludni, mivel ez az eszköz jóval kényelmesebb lehet a műanyagból készült társainál.

Sokan kedvelik a különböző színekben elérhető hajformázó rudakat is, amelyekre tulajdonképpen csak fel kell tekerni a hajtincset, majd várni az eredményre. Ez a verzió is alkalmasabb lehet az alvásra, vagy a hosszabb ideig tartó viseletre, mint a hagyományos típusok.

A hajcsavarók hátrányai

Mint minden módszernek, a hajcsavarókkal történő hajformázásnak is vannak árnyoldalai. A legnagyobb hátránynak a göndörítési folyamat időtartama számít, így mindenképpen számoljunk azzal, hogy több időt kell rászánnunk a frizura elkészítésére.

Ezenfelül a hajcsavaró akkor működik a legjobban, ha még enyhén nedves hajon használjuk, így célszerű lehet mindig rögtön a hajmosást és némi hajszárítást követően alkalmazni. A haj száradása viszont időbe telik, így hosszabb frizura esetében akár órákat is kell várnunk, amíg elérjük a kívánt eredményt. A leghatékonyabb megoldás az lehet, ha egész éjszaka viseljük a csavarókat, sokan viszont nem tudnak nyugodtan aludni ily módon.

A hajcsavaró használata jó alternatíva lehet azoknak, akik szeretnék minél jobban óvni a hajukat, azonban nem mondanának le a göndör fürtökről. Ha azonban nem vagyunk türelmes típusok, számoljunk vele, hogy ez a módszer nem biztos, hogy éppen nekünk való lesz.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!