mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bauer András
Bauer András
Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi docens


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mire kell figyelni a raktár kiválasztásakor? (x)
2024-05-22 09:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A raktározás során egy célnak megfelelően felszerelt helyiségben nagy értékű árut halmoznak fel típusonként elkülönítve.

A cikkben annak járunk utána, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie egy raktárnak, milyen szempontokat kell figyelembe venni a kiválasztása során.

A kereskedelmi egységek az áruátvételt követően az árukészlet egy részét ebben a helyiségben tárolják. Ennek a tevékenységnek a célja az állagmegóvás, és raktározásnak, tárolásnak hívják. A vállalatok sikeréhez a hatékony ügyvitel is hozzájárul. Ebben tud segíteni a Logzi ügyviteli rendszer, amely például pénzügyi és adózási jelentések készítésében, ügyfélkapcsolatok menedzselésében, számlázásban és készletkezelésben is tud segíteni. A funkciók egy egységes felületen érhetőek el, ezért könnyen összekapcsolhatóak és automatizálhatóak.

A vállalkozás készletigényének szerepe

A vállalkozás készletigénye minden esetben a kereskedelmi tevékenység jellegétől függ. A készletigény pedig meghatározza a raktárakkal szembeni követelményeket.

Nagy forgalmú üzletek esetén nagy tömegű áruk megfelelő tárolására van igény. Értelemszerűen ehhez nagy alapterületű helyiségekre van szükség, amelyek lehetnek az áruházhoz kapcsolódóak, de a városközponton kívül is lehet bérelni ezeket. Amennyiben alacsony forgalmú üzletről van szó, a tárolás az esetek többségében a kereskedelmi egységhez kapcsolódó raktárban történik.

Milyen követelményeknek kell megfelelni?

Amikor a raktár fogalma kerül szóba, akkor felmerülnek általános követelmények, az alábbiakban ezeket vesszük sorra. Minden esetben fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak a tárolt áru minőségének és mennyiségének. Továbbá elengedhetetlen, hogy korszerű árumozgatást és tárolást is lehetővé tegyenek.

Természetesen a jó megközelíthetőségnek is fontos szerepe van. A szállító járműveknek egyszerűen el kell jutniuk a raktárakba. Mindemellett elengedhetetlen, hogy ezek a helyiségek megfelelő munkakörülményeket biztosítsanak a munkavállalók számára.

Fontos szempontok a választáshoz

A raktározás helyének megválasztásakor néhány szempontot mindenképpen figyelembe kell venni. Fontos a kereskedelmi tevékenység jellege, hogy nagy- vagy kiskereskedelemről van-e szó. Továbbá meghatározó szerepe van az áru jellegének, az alkalmazott értékesítési módnak, valamint a vállalkozás pénzügyi helyzetének és logisztikai feladatainak.

Fontos, hogy olyan létesítmény legyen, amely megőrzi az áruk minőségét és mennyiségét veszteség nélkül. Olyan befogadóképességgel és mozgatási rendszerrel rendelkezzen, amely lehetővé teszi szükség szerint a ki- és betárolást. A raktárakra nem egyszerű épületekként kell tekinteni, hanem komplex létesítményekként, amelyeknek sajátos belső folyamataik és kapcsolatrendszereik vannak.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!