mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az etikett címkék és az önkiszolgáló kasszák kialakulása (x)
2024-05-27 09:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Valamilyen formában mindannyian érezzük, hogy egyre gyorsabb világban élünk, éppen ezért már nincs időnk arra, hogy valamire hosszasan várakozzunk.

Ez abban az esetben is igaz, amikor elmegyünk, hogy élelmiszert, ruhát vagy egyéb terméket vegyünk.

Ezt az igényt a szolgáltatóipar is felismerte, ennek következménye lett többek között az önkiszolgáló kasszák létrehozása is. Ezek kialakulásával már nem kell kígyózó sorokban állnunk az eladók által üzemeltetett kasszáknál, a termékek beolvasását és a fizetést saját magunk is el tudjuk intézni.

Ennek azonban van egy fontos feltétele, mégpedig az, hogy a vonalkódot tartalmazó etikett címke minden egyes terméken szerepeljen. Így ugyanis csak annyit kell tennünk, hogy a vonalkódolvasóval beolvassuk az adatot, ami azonnal felkerül a számítógépes rendszerbe. Ezeket a címkéket a Webmaxx oldaláról tudjuk beszerezni.

Mit nevezünk etikett címkének?

Lényegében olyan címkékről van szó, amiket könnyen el lehet helyezni különböző termékeken, a hátoldaluk ugyanis egy ragasztóréteggel van bevonva. Számos adatot meg tudunk jeleníteni rajtuk, beleértve az adott termék nevét, jellemzőit, sorozatszámát és akár a hozzá tartozó vonalkódot is.

Az etikett címkéknek köszönhetően minden áru megjelölhetővé, s ezáltal ellenőrizhetővé, nyomon követhetővé válik. Ha a vonalkód is rájuk kerül, akkor az az adatok számítógépbe történő felvitelét is jelentős mértékben megkönnyíti, leegyszerűsíti.

Miért hasznos a vonalkódolvasás?

A vonalkódolvasás egy viszonylag újfajta technológia, aminek az a lényege, hogy az etikett címkén lévő jelzés, valamint a vonalkódolvasó készülék segítségével automatikusan, lényegében egy gombnyomással rögzíteni tudjuk a termékek adatait.

Ez pedig lehetővé teszi, hogy például a csomagátvétel vagy a futárnál, esetleg boltban történő fizetés gyors és kényelmes legyen. Csak annyi a teendőnk, hogy a leolvasó készülék fejét a vonalkódra irányítjuk.

Így jöhettek létre az önkiszolgáló kasszák


Ez egy rendkívül egyszerű művelet, amit mások segítsége nélkül is el tudunk végezni. Ennek köszönhetően létrejöhettek az önkiszolgáló kasszák, ahol mi pakoljuk fel a megvásárolni kívánt termékeket a pultra, majd pedig mi olvassuk be a termékek vonalkódját, végül a fizetést is önállóan bonyolítjuk le. Ez a megoldás egyre több üzletben válik elérhetővé, így egyre kevésbé szembesülünk azzal a problémával, hogy végtelennek tűnő időt kell sorban állással tölteni.

Nem is olyan régen még türelmesen meg kellett várnunk a boltokban, hogy az eladók a termékek adatait beüssék a pénztárgépbe. Ahogy azonban egyre gyorsabb lett a világ, egyre fontosabbá vált, hogy az olyan feladatokat, mint amilyen például a fizetés, a lehető leggyorsabban el lehessen végezni.

Erre a problémára nyújt hatékony megoldást a vonalkódot tartalmazó etikett címke, amit csak fel kell ragasztani a termékekre.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!