mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Milyen módszerekkel dolgozik egy hajgyógyász? (x)
2024-05-30 09:15 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Mindenki szeretne tündöklő, egészséges frizurával rendelkezni, sokan azonban nem tudnak megküzdeni az olyan nemkívánatos problémákkal, mint a haj zsírosodása, hullása, vagy éppen korpásodása.

A hajgyógyászok mély ismeretekkel rendelkeznek a hajat érintő egészségügyi vagy életmódbeli okokról, így segítségükkel hatékonyan fel tudunk lépni ezek ellen.

Kik a hajgyógyászok, és mikor érdemes őket felkeresni?

A hajgyógyász, másnéven trichológus egy olyan egészségügyi szakember, aki kiterjedt hajgondozási tapasztalattal rendelkezik. Elmondható, hogy az esetek nagy részében a haj hullása mögött valamilyen lelki vagy életmódbeli tényező bújik meg, ezeket pedig csak egy hozzáértő személy képes azonosítani.

De hol tudjuk felvenni a kapcsolatot velük, és milyen esetben érdemes hozzájuk fordulni? Célszerű első körben ellátogatni egy hajklinikára személyes konzultációra. A TurboHair Medical hajgyógyászat szolgáltatása például egy felméréssel indul, amely során a szakember meghallgatja a páciens panaszait, majd pedig elvégez egy mikrokamerás vizsgálatot, amely alapján kielemezhető a fejbőr és a hajszálak állapota.

Alapvetően minden olyan esetben érdemes felkeresni egy hajklinikát, amikor a hajat vagy a fejbőrt érintő problémáinkra nem találjuk a megoldást. Minél előbb elkezdődik a kezelés, annál hatékonyabban felléphetünk a zavaró jelenség ellen.

A hajgyógyász módszerei

A felmérés fő részét képezi a mikrokamerás fejbőrvizsgálat, amely a diagnosztika fő eszközének minősül. Ennek során a szakemberek tulajdonképpen három-négyszázszoros nagyításban szemlélik a fejbőrt egy képernyőn keresztül, amely során pontosan azonosíthatók az egyes elváltozások.

Itt nemcsak a hajszálakat, hanem a bőrt és a hajtüszőt is megfigyelik, hiszen ezeken a területeken is tapasztalhatunk rendellenességeket. Ezenfelül a hajgyógyász mintát is vesz a hajszálainkból a hajhagymákkal együtt, hiszen azok állapotából is sok mindenre lehet következtetni, így közelebb kerülhetünk a pontos diagnózishoz.

Fontos tudni, hogy a fenti lépések teljesen fájdalommentesek, így ha attól tartunk, hogy a vizsgálat kellemetlen lesz, ez semmiképpen se tartson vissza minket!

Mi lehet a megoldás?

A hajdiagnosztikát és fejbőrvizsgálatot követően a szakemberek felállítják a diagnózist, illetve kezelési tervet dolgoznak ki. A haj állapotát sok esetben befolyásolja a táplálkozás, valamint a stresszes életmód, így előfordulhat, hogy ezek megváltoztatására vonatkozó tanácsokat kapunk. Ezenfelül a kezelés része lehet valamilyen gyógyhatású készítmény is, attól függően, hogy pontosan mi okozza a problémát.

Nem is gondolnánk, de a tapasztalatok szerint például egy zsíros haj mögött is állhatnak olyan kiváltó okok, mint a rendszeres, tartós stressz, amin például a testmozgás hétköznapokba való bevezetése is sokat segíthet.

A modern hajgyógyászati módszerek segítségével hatékonyan léphetünk fel a hajat érintő problémák ellen. Ha Ön sem talál megoldást, érdemes meglátogatni egy hajklinikát.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!