mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Sziget Bali mellett, ahova minden balinéznek illik egyszer elzarándokolnia (x)
2024-06-07 09:27 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja nem más, mint Bali szigete, amely páratlan természeti adottságokkal és gazdag kultúrával rendelkezik.

Indonézia területéhez több mint 17 ezer sziget tartozik, ebből megközelítőleg 6000 lakott.

A Kis-Szunda-szigetek része Bali, ami az ország középpontja, és Jáva mellett fekszik. Évente több millió turista keresi fel, ám nemcsak külföldiek, hanem országon belülről is érkeznek rengetegen. A szörfösök számára igazi paradicsom a partvidék, a homokos strandok is népszerűek. Pezsgő az éjszakai élet, de az északi partok csendesebbek.

A közelben több népszerű sziget is fekszik, amelyek lehetőséget nyújtanak a pörgésből való kikapcsolódásra. Gyorshajóval mindössze 40 perc alatt elérhető Nusa Penida, ahol az élet sokkal békésebb és meghittebb.

Ahol fogva tartják egy boszorkánymester lelkét

Nusa Penida fantasztikus tengerparti régióval rendelkezik, ám a balinézek hiedelme szerint a sziget démoni erők otthonaként szolgál. A Papok szigetének erős a kapcsolata a fekete mágiával, mert az egyik templomban őrzik I Macaling, egy sötét boszorkánymester lelkét.

A Ped településnél található templom a legfontosabb hindu szent hely a szigeten. Hasonlít Bali templomaihoz, díszes kapuzata és szobrai vannak, az épület pedig fehér mészkőből készült. Ez egy univerzális templom, ami azt jelenti, hogy vallástól függetlenül bárki számára alkalmas arra, hogy kapcsolatba lépjen láthatatlan erőkkel.

Az életben legalább egyszer illik ide elzarándokolni minden balinéz embernek, hogy szembesüljenek az ártó hatalmak, a sötét erők létezésével. Hitvallásuk szerint az embernek meg kell ismerkednie az alvilág démonaival is, nem csupán az égi istenekkel, így lehet az egyensúlyt elérni.

A legszebb tengerpartok

Főleg a sziget északnyugati részén vannak strandoláshoz alkalmas tengerparti szakaszok, ahol kifőzdék és éttermek is a fürdőzők rendelkezésére állnak. Úszni nagyon sok helyen nem lehet, mert a természeti erőket nem szabad alábecsülni. Vannak olyan helyszínek, amelyeket csak apály idején lehet megközelíteni, erről mindig érdemes tájékozódni, mielőtt felkeresnénk.

A sziget ikonikus strandja

Az egyik leghíresebb látnivaló Nusa Penidán a Kelingking Beach, ami egy óceánba nyúló mészkőszikla. Alakja egy ragadozó dinoszauruszra emlékeztet, ezért elterjedt a másik neve, azaz a T-Rex is. A szikla aljánál fehér homokos part található, ám meg kell küzdeni érte.

Egy bambuszkorláttal ellátott meredek sziklás ösvény vezet ide le, nagyjából 200 méter szintkülönbséggel. Az út ráadásul csúszik is, így csak megfelelő fizikai erőnléttel és cipőben szabad nekivágni, valamint az árapályt sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az erős hullámok és a sziklák veszélyessé teszik a strandolást a helyszínen, de kiváló fotókat lehet készíteni. Mivel nagy a turistaforgalom errefelé, ezért arra mindenképpen számítani kell, hogy a legjobb háttérként szolgáló területeken sorba kell állni.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!