mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Bánki Tamás
DrLinkedin
Alapító, Tulajdonos, Linkedin tréner


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Melyik autót lehet lízingelni? Mire kell figyelni igényléskor? (x)
2024-06-19 09:36 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az autólízing az egyik legnépszerűbb formája annak, hogy minél hamarabb meg tudjuk vásárolni álmaink autóját.

Kedvező és egyben rugalmas feltételek mellett juthatunk hozzá a kívánt összeghez, ráadásul mindezt akár 24-48 órán belül. Természetesen a folyamat első lépése, hogy kiválasztjuk a megfelelő autót.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie az autónak?

A Lizingo.hu oldalán az autóhitel kalkulátor segítségével gyorsan kideríthetjük, hogy mekkora törlesztőre számíthatunk különböző összegek esetén. Természetesen a végeredményt elsősorban az fogja befolyásolni, hogy milyen autóra esik a választásunk és az mennyibe kerül.

A keresgélés során arra kell figyelni, hogy a személyautó legfeljebb 17 éves lehet, de teherautó vásárlására is felhasználhatjuk a lízinget. Ott a maximum súly 3,5 tonna. A jármű korát úgy kell kiszámolni, hogy az aktuális évből kivonjuk a gyártási évet. Fontos, hogy a számítás során a hónapokat nem kell figyelembe venni.

A vásárlás során önerőre is szükség van, ennek mértékét szintén befolyásolja az, hogy milyen autót szemeltünk ki. A minimum a 20%, azaz egy 10 millió forintos autó esetében legalább 2 millió forint önerő kell, a maradék 8 milliót fogja a bank lízing formájában megfinanszírozni.

Ez a 20%-os mérték átlagos értékvesztésű autó és megfelelő hitelképesség esetén érhető el. A legnépszerűbb márkák, modellek tartoznak ide, amelyekből rengeteg található az utakon és a használtautó piacon egyaránt. A nagyobb értékvesztésű kategóriába már a BMW 5-ös, 6-os, 7-es széria, valamint az Audi A8, A6, Q7, Q5 modellek tartoznak. Itt már legalább 30%-os önerő megfizetésére van szükség.

Ha a luxuskategóriában nézelődünk vagy 2500-3000 cm3 felett, akkor az önerő mértéke felmehet akár 40, vagy 50%-ra is. Ezért is ajánlott előzetesen tájékozódni szakember segítségével, hogy pontosan mekkora hitelösszegre számíthatunk a különböző autók esetében.

Mekkora futamidő érhető el?

Fontos figyelni arra, hogy az autó életkora befolyásolja a hitel maximális futamidejét is. Ha például 2024-ben egy 2010-es járművet akarunk megvásárolni, akkor maximum 4 évre (48 hónapra) lehet finanszírozni. Itt is ki kell emelni, hogy csak az évek számítanak, a hónapok nem.

Olyan autót is választhatunk, amit Magyarországon nem forgalmaznak vagy egyedi a felszereltsége. Ilyenkor egyedi értékbecslésre van szükség, és itt jellemzően az autó értékének 70%-a lesz finanszírozható maximum.

Fontos a hitelképesség is

Az önerő mértéket az igénylő hitelképessége is befolyásolja. Minél gyengébb, annál nagyobb önerőre lesz majd szükség. Itt fontos szerepet játszik a JTM, azaz a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató.

Az igazolt havi nettó jövedelem maximum 50%-a fordítható hiteltörlesztésre, 600.000 Ft-os jövedelemtől pedig a 60%. Az igénylés során általában pár órán belül megkapjuk a hitelbírálat eredményét.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!