mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Hőlégballonnal a szelek szárnyán (x)
2024-06-19 11:46 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A magasból letekinteni a földre, ahol minden és mindenki csak apró pontnak tűnik, gyönyörködni az alattunk elterülő táj szépségében - ezt jelenti a hőlégballonozás.

Egy kihagyhatatlan élmény mindazoknak, akik szeretik a repülést.

Sétarepülés hőlégballonnal

Ha ezt a módját választjuk a repülésnek, egészen biztosak lehetünk abban, hogy különleges, semmi máshoz nem fogható élményben lesz részünk. A kosárból teljes körben gyönyörködhetünk a panorámában a Goballoon klasszikus sétarepülésével.

Fontos tudni a hőlégballonozásról, hogy időjárásfüggő tevékenység. Szeles és esős időjárás esetén nem lehet repülni, csak csendes időben, jó látási viszonyok mellett. Ezt sosem szabad figyelmen kívül hagyni, így válhat egy nagyon biztonságos szórakozási lehetőséggé. Ugyanígy be kell tartani azt a szabályt is, miszerint nem szállhatunk fel akármikor. A meleg levegő feláramlásának elkerülése miatt csak a napfelkelte utáni és a napnyugta előtti órák alkalmasak arra, hogy repüljünk.

Az egész folyamat igazi csapatmunka. Nemcsak a pilóta vesz részt benne, hanem pár segítő is. A hőlégballonhoz nem kell akkora személyzet, mint egy repülőgéphez - kisebb is, és nincs is benne annyi műszer, ami elromolhatna. Viszont éppen ezért biztonságos is. Bár a leszállás kissé nehézkesebb lehet, mint a felszállás, mindenképp érdemes kipróbálni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mert felejthetetlen élményben lesz részünk.

Egy hőlégballonos utazás

A pilóta mindig az aktuális széliránynak megfelelően dönt az utazással kapcsolatban. Ahol megtehetik, több lehetséges indulási helyszínnel is készülnek. A repülés előtt fel kell készíteni a ballont az útra, és az utasok is kapnak egy részletes tájékoztatást arról, hogy hogyan utazhatnak biztonságosan. Ezután már kezdődik is az igazán izgalmas rész: felfűtik a ballont, és megkapjuk az engedélyt a beszállásra.

Perceken belül meg is kezdhetjük a felszállást, majd a magasban az éppen aktuális széliránynak megfelelően haladunk. A sétarepülés időtartama átlagosan egy óra körül van. Végül a pilóta keres egy leszállásra alkalmas helyet, és a hőlégballon földet érhet.

Leszállás után akár emléklapot is kaphatunk a nagy kalandról, vagy pezsgővel koccinthatunk az utazás örömére. Majd a felszerelés összecsomagolása és a búcsúzás jön. És a vágyakozás, hogy legyen még folytatása...

A hőlégballon részei

Ha csak tervezzük is, hogy repüljünk egyszer így, nem árt tisztában lenni a jármű főbb részeivel. Alapvetően három részből áll egy hőlégballon: kupola, égő és kosár.

A kupola egyenlő a ballonnal, mely magában tartja a meleg levegőt, ami felemeli a magasba. A mai kupolák anyaga között már tűzállóakat is találhatunk. Az égő feladata gondoskodni a meleg levegőről, ami a felhajtóerőt biztosítja. A kosár pedig az utastér, melyben csak állni lehet. Mérete nagyon változó lehet az egy-két személyestől egészen akár 32 személyesig.

Ha kedvet kaptunk a sétarepüléshez, ne habozzunk, szerezzünk életre szóló élményeket!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!