mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Így szagtalaníthatod műbőr táskádat (x)
2024-06-21 11:35 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Sokan választják vásárláskor a műbőr táskákat a valódi bőr helyett.

Az áruk sokszor alacsonyabb lehet, és vegánként is tiszta lelkiismerettel hordhatóak, van viszont egy hátrányuk: az a bizonyos "műanyag szag." Hogyan is szabadulhatnánk meg tőle?

Egy elegáns táska öltöztet, de a szagokra sem árt odafigyelni. Egyes műbőr táskák, főleg újonnan, igen erős szagot árasztanak, amit sokan nem kedvelnek. A Taskam.hu női táskái között mind a valódi, mind a műbőrből készült táskák szép számban képviseltetik magukat. Igazi, állati eredetű bőr esetében természetesen más a táska illata is, hiszen különböző anyagokról beszélünk.

A különbség bőr és műbőr között

A valódi bőrből készült táskák állati eredetűek, amelyeket cserzéssel tartósítanak. Az ebből készült táska, öv, kabát vagy pénztárca jellegzetes bőrillatú, amit többen kifejezetten kedvelnek.
Ezzel ellentétben a műbőr egy szintetikus anyag, ami a valódi bőr utánzata. Kinézetében és tapintásában tényleg nagyon hasonlít rá, de az illata eléggé különbözik tőle. Mivel általában műanyagból készül, az ebből előállított terméknek is erős műanyag aromája lehet, különösen új korában.

Hogyan szagtalaníthatod a műbőr táskádat?

A tapasztalatok szerint a legbiztosabb módszer a szódabikarbóna használata. A táska méretétől és a szag intenzitásától függ, hogy mennyit kell belőle használnod. Egy kisebb táskához elegendő lehet egy evőkanálnyi, míg nagyobb darab, és erősebb intenzitású szag esetén akár egy fél doboz is mehet bele.

Ehhez tedd a táskába a szódabikarbónát és hagy állni legalább egy éjszakán át! Ezután kiszórhatod belőle a port. Ez a módszer a legtöbb esetben segít is a szag enyhítésében.

A másik lehetőség, hogy a táska belsejét mossuk ki, ezáltal kicsit csökken a műanyag szagának az intenzitása. Fordítsd ki a táska bélését, húzd ki teljesen és kétszer dörzsöld át mosószeres vízben! Ezután áztasd öblítős vízbe, végül tiszta vízzel öblítsd ki! Ez a módszer kissé körülményes lehet, és az igazat megvallva, ez sem biztosít 100%-os sikert.

Ha mégis megpróbálkozol vele, ügyelj rá, hogy a táska külső rétegei, a műbőr ne érintkezzen a mosószeres, öblítős vízzel, mert az tönkreteheti az anyagot. Ha ezt a részt szeretnéd tisztítani, csak langyos vizes kendővel töröld át!

És mi az amivel inkább ne próbálkozz?

Többen állítják, hogy a műanyag szag eltűnik a táskából, ha kiteszed a napra szellőzni. Bár egyszerű megoldásnak tűnik, ezzel minimális sikert érhetsz el, ugyanis az érezhető különbséghez akár egy hónap levegőzésre is szüksége lehet az anyagnak.

Egy másik "hasznos" tanács, hogy fújd be parfümmel. Ezt azonban nem javasoljuk, mert károsíthatja a táska anyagát. Nem beszélve arról, hogy a végeredmény szaga még rosszabb is lehet, mint a kiinduási aroma.

A szagtalanítás sikeressége nem garantált, vannak darabok, amelyekre hatásosak az itt említett praktikák, mások esetében azonban csak részeredményekre számíthatsz. Ezt érdemes megfontolni vásárlás előtt. Vásárolhatsz inkább egy valódi bőrből készült táskát, vagy szagold meg alaposan a kiszemelt darabot a végső döntés előtt!Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!