mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:























kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A tökéletes grillparti receptje (x)
2024-07-22 12:45 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Grillezni művészet, de leginkább jó móka. Még akkor is, ha becsúszik egy-két baki.

Persze bosszantó, ha dupla annyiba kerül a parti, mert kezdhetjük elölről a bevásárlást, de most adunk pár tippet, hogyan lehet megúszni.

Ahhoz, hogy mindenki elégedetten meséljen később a kerti partiról, szerezzük be a hozzávalókat. Kezdetnek válasszunk például a MÖBELIX kínálatából egy grillsütőt. A faszenest a füstös ízek rajongóinak ajánljuk, a gázgrillt pedig azoknak, akik jobban szeretnek gombnyomásra sütni.

A tökéletes végeredményért

Ki akar száraz steaket vagy nyers csirkét enni? Ne adjunk esélyt a véletlennek és vessünk be egy húshőmérőt! Egy jól elkészített steak belső hőmérséklete 60-70 Celsius-fok között van, de a csirkének ehhez 75 Celsius-fokra van szüksége. Ha ezt betartjuk, elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket.

Gondoljunk arra is, hogyan fordítjuk át, és tálaljuk a friss, ropogós, gőzölgő falatokat! A grillezéshez nem elég egy hétköznapi villa. Oda az élvezet, ha lecsúszik róla a termetes hússzelet.

A speciális csipeszeket, grillezőlapátokat, húsfogókat és nyársakat úgy alakították ki, hogy kellően hosszúak legyenek, és jól meg tudjuk őket markolni. A szervírozáshoz néhány grilltálcára is szükségünk lehet.

Tiszta grill, finom étel

Ne hanyagoljuk el a grill tisztítását! Egy koszos grillrács vagy sütőlap elrontja az ízeket és árthat a saját és a vendégeink egészségének. Minden használat után tanácsos lekaparni az ételmaradékot az eszközökről, időnként pedig iktassunk be egy alapos mosogatást! Ezzel nemcsak a sültek lesznek finomabbak, de a grillsütőnk is tovább bírja a strapát.

Óvatosan a tűzzel!

Sose hagyjuk felügyelet nélkül a grillt, és mindig legyen kéznél egy tűzoltókészülék. Mielőtt begyújtunk, győződjünk meg róla, hogy a sütő stabilan áll, távol minden gyúlékony eszköztől. Gázgrill esetén különösen fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a csatlakozásokat, hogy megelőzzük a szivárgást.

Extra tippek

Sütkérezni nem csak nyáron lehet. Minden évszakban van mit a grillre dobni. Nyáron a friss zöldségeké, ősszel a füstös ízeké a főszerep. Télen jöhetnek a forró desszertek, a grillezett gyümölcsök, tavasszal pedig a halak. Érdemes kipróbálni, milyen különleges a sütőlapon készült pizza, palacsinta vagy rántotta!

Zene, fény és hangulat

Ha grillpartit szervezünk, legyünk készen az előkészületekkel, mire megérkeznek a vendégek. Törekedjünk arra, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót a menüben, legyen húsimádó vagy vegán.

Ne feledjük a jó zenét, és egy hangulatvilágítás sem árthat, ha ránk sötétedne. Gondoskodjunk játékról a gyerekeknek, hogy a felnőttek nyugodtan beszélgethessenek. És ami a fő, lazítsunk! A grillezés a jó társaságról és a finom ételekről szól. Ezekkel a tippekkel nemcsak a hibákat kerülhetjük el, de a grillezés mesterévé is válhatunk!



Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!