mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakfalvi Lívia
Lakfalvi Lívia
VIVA! Promóció
ügyvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Vatikáni Rádió csökkenti középhullámú műsoridejét
2001-04-10 09:02 [MTI]

A Vatikáni Rádió április 16-tól naponta hétórás időtartamra felfüggeszti a középhullámon (az 1530 khz-es frekvenciasávban) hallható adásainak sugárzását - jelentette be hétfőn a Szentszék adójának vezetősége.

Mint az erről kiadott jegyzék megállapítja, az intézkedést annak nyomán hozták, hogy az olasz szervek által végzett műszaki ellenőrzés során kiderült: a Vatikáni Rádió adóberendezései túllépik az elektromágneses sugárzásnak az olasz törvényben megszabott felső határát. Február elsején az adó már emiatt 50 százalékos csökkentést hajtott végre sugárzásainak erősségén, hétfői döntésével pedig gyakorlatilag a középhullámon hallható adások idejét a felére kurtítja. Az olasz és a vatikáni állam közötti ellentétek elsősorban abból adódnak, hogy a Szentszék szerint a rádióadó a nemzetközileg rögzített határérértékeken belül tartja mágneses kisugárzásának erejét, az olasz szabályozás azonban ennél szigorúbb. A csökkentésről szóló intézkedés addig marad érvényben, amíg egy olasz-vatikáni közös vizsgálóbizottság el nem végzi a Szentszék számára is hitelesnek elfogadott sugárzás-méréseket.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!