mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Balogh Erika
Balogh Erika
Insomnia Reklámügynökség
stratégiai tervező


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A jövő év a márka erősítéséről szól
Hauk Zoltán, vezérigazgató, Sláger FM
2015-12-15 12:33

A Juventusból Sláger FM-re átmárkázott rádió vezérigazgatójával, Hauk Zoltánnal beszélgettünk.

Hauk Zoltán
Hauk Zoltán
- Eltelt már az első 100 nap, mióta átvette a Juventus rádió irányítását. Hogy élte meg ezt az időszakot és milyen sikereket lehetett felmutatni ez idő alatt?

A rádiós piacon 26 éve működő Juventus Rádió újra márkázása izgalmas kihívás volt. A feladatot 5 hónapos előkészítési periódus előzte meg, amely a budapesti rádiós hallgatottsági szokások vizsgálatával indult és november 2-től a Sláger Rádió (Sláger FM) elindulásával végződött.

- A rádió megújítása konkrétan mit jelent, mik a legfontosabb céljaik?

A megújult rádió elsősorban a 30 év feletti korosztályra fókuszál, zeneileg a 80-as, 90-es éveket célozza, azt az űrt tölti ki, amely a budapesti rádiós piacon hiányzott. Fontos megemlíteni, hogy nem a 2009-ig működő országos Sláger Rádiót hoztuk vissza az éterbe, hanem egy frissebb, dinamikusabb, a kor ízléséhez igazodó hangzásvilágot, szignálparkot hoztunk létre.
A 2016-os évben a márkanév erősítésére koncentrálunk, aktív promóciós megjelenésekkel, rendezvényekkel és együttműködésekkel kezdjük már a januári hónapot is.

- Mutatkoznak már jelek arra, hogy a hallgatók pozitívan fogadták a név és márkaváltást?

A novemberi indulást követően csak pozitív visszajelzést kaptunk a hallgatóktól és az üzleti partnereinktől, ez további inspirációt ad a folytatáshoz.

- A rádiós médiaköltések itthon folyamatosan csökkennek. Hogy látja, ez a trend milyen eszközökkel változtatható meg?

Idén a rádiós piac növekedésére számítunk, jövőre a piaci változások hatására még nagyobb lehet a növekedés. A budapesti piacon új szereplők jelennek meg, várhatóan tavasszal elindul az FM 88,8, a 95,8 és a 96,4-es frekvencián 1-1 új csatorna. A szegmentált rádiós piac a hirdetők számára is alternatívákat kínál reklámkampányaik hatékonyságának növelésére, a multinacionális cégek és a kkv szektor aktívabban használhatják a rádiót kommunikációs céljaik eléréséhez.

- A digitális rádiózás terjed az applikációkon keresztül. Milyen lépéseket terveznek ezzel kapcsolatban Önök?

A digitális, online rádiózás bár növekszik, komoly áttörést nem ért el hazánkban. A hirdetők számára a legnagyobb problémát továbbra is hallgatók identifikálása jelenti, hiszen kevés az adat, továbbá az is kérdés, hogy a hallgatókat online vagy rádiós hirdetésekkel lehet/érdemes elérni.

- A hazai médiapiaccal kapcsolatban mik a várakozásai 2016-ra? Tudna mondani néhány konkrét dolgot, ami ön szerint várható a piactól?

2016. legnagyobb kérdése, az un. "bónusz törvény" hatás, vagyis a bónusz szerződések béklyójától felszabaduló reklámügynökségek mennyire szándékoznak a szakmaiság oltárán feláldozni egy-egy médiakategóriát?! A rádió áldozati bárány lehet, hiszen több ügynökségi vezető félelme, hogy a rádió esetében sok szakmaiságra nincs szükség egy optimális rádiós kampány megtervezéséhez, az ügyfelek közvetlenül is megrendelhetik ezt a médiatípust. Pedig a hatékonysághoz igenis fontos szerepe van az objektív ügynökségi munkának, a kutatási adatok és az optimalizáló szoftverek használatához szaktudás szükséges, ez az ügynökségeknél megvan, velük lehet hatékony rádiós reklámkampányt megtervezni és lebonyolítani.
Véleményem szerint a rádióknak hallgatott termékeket kell előállítani, növelni a rádió image-t, erősíteni az iparág pozícióját, ez kell, hogy legyen 2016-os év célja. A cél megvalósításához a hallgatók számának növelése, az innováció, az egységes iparági fejlesztések és hatékony B2B kommunikáció szükséges.

Kapcsolódó cikkek:

További interjúk:Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!