A mosó-szárítógépek kiválasztásának szempontjai (x)
2020-09-24 17:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Szerencsére ma már a kisebb lakásokban élőknek sem kell lemondaniuk a szárítógépek előnyeiről, hiszen egyre több mosó-szárítógép található a piacon.

Segítségükkel egy készülékkel megoldható a ruhák mosásának és szárításának hosszadalmas folyamata. Mivel egy ilyen gép vásárlása mindig nagyobb költséget jelent, ezért az alábbiakban az ideális modell megtalálásában szeretnénk segítséget nyújtani.

Elhelyezés

A kombinált mosó-szárítógépek általában szűkebb terekbe kerülnek elhelyezésre, ezért mindig érdemes pontosan lemérni a rendelkezésre álló hely nagyságát. Főleg a beépíthető modelleknél fontos, hogy tökéletesen passzoljanak a konyha- vagy fürdőszobabútorba. A szabadonálló modellek esetében ezeknél nagyobb mélységgel és magassággal kell kalkulálni.

Kapacitás

A mosó-szárítógépek vásárlásánál fontos szempont annak kapacitása, hiszen nem mindegy, hogy mekkora a készülék. A legtöbb modell 8-9 kg-os maximális töltetsúlya már egy többgyermekes család igényeit is képes kielégíteni. Használatkor azonban érdemes figyelni arra, hogy a kimosott ruháknak maximum a fele maradjon csak bent szárításra, ellenkező esetben nem száradnak meg, vagy gyűröttek maradhatnak a ruhák.

Energiafogyasztás

A legtöbb mosó-szárítógép az "A" energiaosztályba tartozik, de komplex kialakításuk miatt valamivel így is többet fogyasztanak, mintha a mosás és szárítás külön berendezéssel történne. Emellett takarékosság szempontjából sok múlik azon, hogy mennyire van megtöltve a dob, de a készülék helytakarékossága miatt mindenképpen vállalható ez az extra költség.

Zajszint

A mosógéppel kombinált szárítógépek általában kondenzációs elven működnek, amely csendesebb üzemelést tesz lehetővé, így konyhában is ideális. Vásárlás előtt mindenképpen érdemes megnézni, hogy a kiszemelt készülék milyen zajszint mellett mos, centrifugáz és szárít, hiszen minél alacsonyabbak az értékek, annál észrevétlenebb lesz a mindennapok során.

Digitális kijelző

A digitális kijelző ma már kötelező felszereltség a mosó-szárítógépeknél. Ez nem csoda, hiszen jelentősen megkönnyíti a készülék kezelését, a segítségével egyszerűen testreszabhatók a beállítások. Erre azonban nem mindig van szükség, ugyanis az érzékelők sokaságának köszönhetően a gép automatikusan beállítja a ruha anyagának és a töltet súlyának megfelelő programot. Szerencsére a digitális kijelzőn az aktuális mosás vagy szárítás legfontosabb paraméterei is követhetők.

Programok

A már említett mosási és szárítási programok jelentősen meggyorsítják a használatot, hiszen egyszerűen kiválasztható a rövidített vagy gyors program, valamint a speciális bánásmódot igénylő ruhadarabokra (pl. farmer, selyem) szabott programok.

Amennyiben úgy érzi, hogy az Ön háztartásából sem hiányozhat egy mosó-szárítógép, mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a Trikolor.hu szakértő csapatával!