Hogyan válasszunk mécsestartót? (x)
2021-04-20 08:45 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A gyertya lángja sokunkat elvarázsol.

Állandó mozgásban van, örömmel időzünk felette egy téli estén, szívesen teszünk gyertyát a hangulatos nyári éjszakákon a kerti asztalra és borozgatunk önfeledten, régi történeteket felidézve.

Az emberiség az ókor óta ismeri és használja a gyertyát, amely kezdetben világító eszközként funkcionált. Napjainkban ezer és ezerféle gyertya létezik, és szinte bárhol beszerezhető.

Gyertya vagy mécses?

Hogy gyertya vagy mécses, egyéni ízlés kérdése. Van, aki a készen kapható, például üvegbe öntött gyertyákat kedveli jobban, és vannak, akik a mécsestartókat részesítik előnyben. Mindegyiknek van előnye, hátránya.

A kész gyertya általában tovább bírja, könnyen mozgatható, sokféle variációja létezik. Hátránya, ha kifogy a gyertya belőle, akkor minden bizonnyal a szemetesben landol. Ha szeretjük óvni a környezetünket, válasszunk inkább mécsestartót, és vásároljunk teamécseseket. A mécsestartók igazán különleges hangulatot kölcsönöznek a lakásnak vagy a kertnek, és előnyük hogy a ház minden pontjába kihelyezhetők.

Vannak üvegből készült színes vagy átlátszó mécsestartók, melyek akár a fürdőszobát vagy a hálószobát is igen romantikussá varázsolják, és vannak fából készült darabok, amik az étkezőasztalon, a nappaliban is remek asztaldíszek, de az ünnepeken és a hétköznapokon, a családi összejöveteleken is egyedi hangulatot teremtenek.

Milyen az ideális mécsestartó?

A válasz akár egyszerű is lehet. Mindenkinek más az ideális. Egy valamiben azonban a legtöbben egyet értünk, az pedig a természet ihlette szépség varázsa. Ha fából készül egy dísztárgy, az harmóniát és meghittséget kölcsönöz. A fa dísztárgyak különlegesek, szépségük pedig abban rejlik, hogy természetben megtalálható alapanyagból készülnek, és ha nem bonyolítják túl őket, akkor önmagában is mutatósak tudnak lenni.

Képzeljen el egy fa metszetéből készült, fakéreggel együtt kapható mécsestartót, melyben 1, 2, 3 vagy akár 4 mécses is elfér. Remek dísz lesz belőle adventi koszorúként télen, néhány faággal és karácsonyi hangulattal körbevéve.

De mutatós tud lenni nyárestéken a baráti társasággal az asztalnál. Vagy egy egyszerű vacsorát is feldobhat vele.

Hogy hol keresse? A Fajándékok webáruházban gyönyörű, egyedi, kézzel készített darabokra talál!

Még több fa

A fa alapanyag a legtöbbször felhasznált természetes anyag, legyen szó dekorációról, használati tárgyakról vagy bútorokról. Vegyük a konyhát példának, ahol rengeteg segédeszközre van szükség egy jó vacsora elkészítéséhez. A vágódeszka a legtöbb helyen fából készül. Lehet közönséges vagy egyedi, a funkciója ugyanaz, ám mégis vidámabb és stílusosabb az előkészület, ha mindezt egy formabontó, szív vagy levél formájú vágódeszkán tesszük.

Létezik már késsel együtt kapható vágódeszka is, így nem kell keresgélni - és adott esetben a mosogatógépből kihalászni - a konyhakést.