A profi páramentesítő nyújtotta előnyök (x)
2021-09-20 11:44 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A túlságosan száraz levegőhöz hasonlóan a túl nedves környezet sem előnyös hosszú távon.

Amellett, hogy megjelenik a penész, vagy felpúposodik a vakolat, a közérzetünkre is hatással van, különösen azok esetében, akik érzékenyek rá.

A nedves levegő elleni küzdelem

Azok, akiket érzékenyen érint a megemelkedett páratartalom, sok energiát és figyelmet szentelnek annak, hogy elkerüljék ezt a kellemetlen környezeti adottságot. Ez pedig nem kis munka, ugyanis általában egy egyszerű szellőztetés legfeljebb rövid ideig tartó változást okoz.

Ilyen esetekben a párát közvetlenül és hatékonyan kell kivonni a levegőből, amire a hagyományos módszerek nem képesek. A páramentesítők azonban képesek ezt a feladatot véghez vinni, de a készülékek között is nagy a különbség.

Például a legolcsóbb verziók tablettával működnek, melyek limitált kapacitásban képesek csak nedvességet felszívni, amit folyékony vízként tárolnak. Ha nincs túlságosan nagy probléma, esetleg csak pár százalékkal van a kívánt érték felett a páratartalom, valamint nagyon kicsi területekről van szó, elegendő lehet, de nagyobb feladatok elvégzésére képtelenek.

Az erősebb készülékek

A legtöbb esetben olyan páramentesítő berendezésre lesz szükségünk, ami nagy mennyiségű vízzel is képes elbánni. Legyen otthoni vagy ipari használatra tervezett, a legideálisabb berendezések a víz kondenzálása mellett mérik magát a páratartalmat, és ahhoz igazítják működésüket.

Ezek számítanak a legprofibb gépeknek. A levegő keringetése által képesek kondenzálni a vizet, valamint folyamatosan monitorozzák a környezet páratartalmát. Ennek köszönhetően, ha már elérte a kívánt szintet, akkor a készülék kikapcsol, vagy egyes típusok átváltanak szakaszos üzemmódra és rövidebb időn belül ki-be kapcsolgatnak. Tehát működésük nem folyamatos.

Emellett pedig a legtöbb párátlanító számos extra funkcióval is el van látva. Többek között például igen hasznos, hogy a kondenzvízgyűjtő tartály megteltét jelzi, és automatikusan leáll.

A kinézet is számít

A Trotec - LPV, a páramentesítők egyik legnagyobb forgalmazója nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy készülékeik dizájnja jól mutasson egy modern otthonban. A legtöbb ember számára fontos, hogy az otthona egy egységes összképet mutasson, ezek a készülékek pedig nem fognak elütni.

A modellek nagy része fehér vagy fekete színnel, esetleg mindkettővel rendelkezik, amit pedig letisztult kialakításuk egészít ki. A változatos formák mellett méreteik is igen eltérőek lehetnek, azonban ez leginkább a kapacitás függvényében változik.