Bővítmények, amelyekkel biztonságosabban szörfölhetsz a neten (x)
2023-05-16 09:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A világhálón számos érdekes oldal található, ám online kalandozásaid során könnyen tévedhetsz kétes megbízhatóságú weboldalakra.

Egyes honlapokat eleve rossz szándékkal hoznak létre, mások pedig azt követően válnak fertőzővé, hogy hackerek áldozatai lesznek.

A felhasználókra ezek a weboldalak komoly veszélyt jelenthetnek. Rengeteg olyan oldal található a neten, amely eleve adathalászat céljából jött létre. Ugyanakkor léteznek nagyobb vállalkozások is, amelyek folyamatosan gyűjtik az adatokat.

Gondoskodj a személyes adataid védelméről!

Ha nem szeretnéd, hogy illetéktelenek visszaéljenek a személyes adataiddal, akkor érdemes gondolnod a megelőzésre. Rengeteg hasznos tartalmat olvashatsz például a Sybell tárhelyszolgáltató oldalán is az IT biztonság terén. Több olyan ingyenes bővítmény létezik a népszerű böngészőkhöz, amelyeket éppen azzal a céllal hívtak életre, hogy elhárítsák az adathalász-jellegű támadásokat.

A következőkben dióhéjban bemutatunk három ilyen megbízhatóan működő bővítményt, ismertetjük a főbb funkcióikat és azt, hogy milyen népszerű böngészőkkel kompatibilisek.

Avira Browser Safety

Amennyiben egy sokoldalú bővítményt keresel, amely biztonságosabb szörfölést tesz lehetővé a világhálón, akkor az Avira Browser Safety tökéletes választás. A legnépszerűbb böngészők mindegyikével kompatibilis. Akár a Google Chrome, a Firefox vagy az Opera a kedvenced, bármelyikhez hozzá tudod adni.

A bővítmény a fertőzött weboldalak elkerülése mellett azért is hasznos, mert blokkolja a kéretlen alkalmazások futását. Nem mellesleg a személyes adataid védelme szempontjából is jó szolgálatot tesz. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy még az idegesítő reklámokat is blokkolja, és képes megakadályozni azt, hogy nyomon tudjanak követni.

Avast Online Security

Komoly múlttal rendelkezik az Avast Online Security. Főleg az adathalász oldalakkal szembeni védekezésben rendkívül hatékony. Ha szeretnéd minimalizálni az esélyét annak, hogy csalók áldozatává válj, akkor mindenképpen érdemes ezt a bővítményt az általad használt böngészőhöz adni, legyen az akár a Chrome, akár a Firefox.

A kiegészítő értékeli a weboldalakat, így különíti el a megbízható és a veszélyes honlapokat. Ezek az értékelések a felhasználók visszajelzései alapján születnek, és mivel egy 400 milliós táborról van szó, így igen nagy a merítés. Az Avirához hasonlóan az Avastban is van lehetőség arra, hogy megálljt parancsoljunk az online nyomkövetőknek.

Malwarebytes Browser Guard

Az adathalász csalások elleni védekezés mellett a Malwarebytes is sikeresen megakadályozza a nyomkövetést, de még a kétes reklámokat is ki tudja szűrni. Tökéletes mindazoknak, akik semmilyen téren nem akarják kitenni magukat kockázatnak, miközben a neten barangolnak, jól teszik, ha telepítik ezt a kiegészítőt. Firefox és Chrome esetében is használható.

A frusztráló felugró ablakokat is képes letiltani. Az említetteken felül még arra is jó, hogy gyorsabbá tegye a böngészést.