A munkavédelmi papucs komfortosan óvja meg a lábainkat (x)
2023-05-18 09:21 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A munkavédelmi lábbelik említésekor a legtöbb ember az ormótlan, fekete, műbőr acélbetétes bakancsra gondol.

Pedig a különböző munkakörökben használt munkavédelmi cipők számtalan variációja kapható a boltokban.

A láb szabadságát nyújtja a munkavédelmi papucs, emellett pedig garantált védelmet is kínál. Az eltérő munkakörökben más tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó munkavédelmi papucsnak, így többféle modell közül válogathatunk.

Munkavédelmi lábbelik

A jogszabályi előírásokon túl érdemes olyan munkavédelmi lábbelit választani munkatársainknak, melyben egész napos viselet esetén is komfortosan és biztonságban érzik magukat. A Netpolcnál a munkavédelmi papucsok többféle változata kapható.

Ezen az oldalon beszerezhető munkavédelmi csizma és bakancs, az egészségügyben és vendéglátásban dolgozók számára klumpa, papucs és szandál. A megfelelő munkavédelmi papucs kiválasztásához érdemes néhány fontos információval tisztában lennünk.

Biztonság

A munkavédelmi cipők elsődlegesen a dolgozók védelmét szolgálják. Az európai biztonsági szabványok előírják, hogy milyen védelemmel ellátott lábbelik viselhetőek egyes munkakörökben. Az EN ISO 20345 és 20347 szabvány alapján kialakított védőeszközök használatával a balesetek jóval kisebb mértékben fordulhatnak elő.

A munkavédelmi papucsokat általában az egészségügyi dolgozók és a vendéglátásban tevékenykedők használják. Mindkét ágazatban előfordulhat, hogy a padlóra kifolyó anyagok, vegyszerek veszélyes környezetet teremtenek. A megfelelő csúszásgátló és antisztatikus talp így mindenképpen elengedhetetlen követelménye a tökéletes munkavédelmi papucsnak.

A zárt felsőrésszel rendelkező papucsok, klumpák esetében a leeső tárgyak elleni védelem a legfontosabb. Szintén fontos lehet a statikus elektromosság elleni védelem, így sokan használnak fémmentes, lélegző műbőrből készült terméket.

Kényelem

Hasonlóan fontos a munkavédelmi papucsok kényelmes kialakítása. Miután a kollégák egész nap viselik ezeket a lábbeliket, a komfortérzet a munka hatékonyságát is javítja. A jól szellőző, higiénikus és ergonómikus kialakítás biztosítja, hogy a láb ne fáradjon el a hosszadalmas viselés alatt sem.

Az energiaelnyelő sarok, a lábágyazott kiképzés, illetve a lábfej boltozatainak megfelelő alátámasztásával készült papucsok az egész napos állás, mozgás fáradalmait teszik elviselhetővé.

Higiénia

A munkavédelmi eszközök használata garantálja a láb biztonságát, azonban emellett a higiéniai szabályoknak is meg kell feleljenek. A könnyű tisztíthatóság mellett a kollégák egészségének megőrzése fontos szempont. A lábbelik szellőzése, belső higiéniája feltétlenül szem előtt tartandó. Ennek okán egyes modellek antibakteriális bevonattal, nedvességet elnyelő mikroszálas talpbetéttel rendelkeznek.

A munkavédelmi papucsok kiválasztásánál ne csak a védelmet vegyük elsődleges szempontnak, hanem a kényelmet és a kollégák egészségének megőrzését is!