Ezeket érdemes tudni a gyantázás kapcsán! (x)
2024-03-21 09:26 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Nagyon sokan amolyan szépségápolási rutinként gondolnak a szőrtelenítésre is. Ennek ugyan több módja is ismert, azonban egyre többen választják a gyantázást, ezáltal pedig a hosszan tartó simaságot.

Noha különbözőek vagyunk annak tekintetében, hogy milyen gyakorisággal szőrtelenítünk, és abban is, hogy miként vélekedünk a természetességről. Egyesek csupán akkor fordítanak gondot a gyantázásra, ha ellátogatnak egy wellnesshotelbe, míg mások időjárástól és alkalomtól függetlenül időt szánnak a szőrtelenítési procedúrára. De melyek a gyantázás előnyei, és milyen módszerekkel végezhető?

Mire figyeljünk a hagyományos gyantázás során?

Többféle termék is rendelkezésünkre áll, például a claudiashop.hu gyantázás menüpontjában, de sokan a hagyományos tálcás változat mellett döntenek. Ezt a típust a használat előtt fel kell törni kisebb darabokra, majd ezt követően egy fémedénybe vagy konzervdobozba tehetjük. Ezután nincs más dolgunk, mint a gyantamelegítővel a kívánt hőmérsékletre forrósítani. Amint ezzel elkészültünk máris felkenhetjük a kezelendő területre, az eltávolításhoz használjunk gyantapapírt. Ez a módszer a hagyományos meleggyantázós technikának felel meg, ennek előnye, hogy érzékenyebb bőr esetében is megfelelő alternatíva.

Javasolt azonban néhány egyéb termék beszerzése is, például tisztítógél a szőrtelenítés előttre, valamint gyantázás utáni lemosó olaj. A bőrünk egyéni érzékenysége alapján alkalmazhatunk speciális nyugtató készítményeket is, illetve a szőrbenövést gátló termékek is jó szolgálatot tehetnek.

Gyantázás másképp

Dönthetünk a gyantagranulátum mellett is, ilyen például a claudiashop.hu kínálatában elérhető Ronney Normál Film Wax, amelynek előnye, hogy hosszabb ideig tart, amíg megszilárdul, ennek következtében a szőrtüszők lágyabbá válhatnak a folyamat során, jobban kitágulnak, így kevésbé lesz fájdalmas a procedúra.

Nem véletlenül kedvelik ezeket a gyantatípusokat is oly sokan, ugyanis a granulátumok segítségével a legészrevehetetlenebb szálakat is eltávolíthatjuk, ugyanakkor az irritáció, kipirosodás miatt sem kell aggódnunk. További előnye, hogy lehúzócsík sem szükséges a használatához. Szimplán megmelegítjük a kívánt hőfokra, felvisszük a szőrtelenítendő testrészre, majd amint megszilárdult és kihűlt, lehúzzuk a növekedéssel ellentétes irányban.

Arra azért ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró, amikor felkenjünk a bőrünkre, állagra viszont a mézhez hasonlónak kellene lennie.

A gyantázás előnyei

A szőrtelenítésnek számos módja létezik, kezdve a borotválkozástól egészen az epilálásig, azonban kétségtelen, hogy ha tartós simaságot szeretnénk elérni, a gyantázás az egyik legjobb megoldás. Körültekintően alkalmazva nemcsak, hogy hosszan tartó, de fájdalommentes is. Persze mindig egyénfüggő, hogy melyik módszer válik be végül, érdemes kipróbálni többfélét is, ha még nem találtuk meg a tökéleteset.