Melyik bank személyi kölcsönét érdemes választani? (x)
2024-06-17 09:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Fontos, hogy hiteligénylés előtt megfelelően tájékozódjunk az elérhető lehetőségekről, kedvezményekről és konstrukciókról.

A személyi kölcsön még mindig az egyik legnépszerűbb pénzügyi terméknek számít a piacon, viszont a bankok által kínált megoldások között hatalmas különbségek lehetnek.

Pár nap alatt megkaphatjuk a kívánt összeget

A személyi kölcsön számos előnnyel rendelkezik, ahogy arra a Bankmonitor szakértői is rámutatnak. A konstrukció legfőbb jellemzői közé tartozik, hogy 2-5 munkanap alatt már a számlánkon is lehet kért összeg. Az igénylést online is elintézhetjük a szakemberek segítségével. A felmerülő kérdéseinkre is választ tudnak adni. A személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül felvehető, viszont igazolt jövedelemre szükség lesz. A kamat a felvett összeg és az igazolt jövedelem nagyságától fog függni.

Az egyik legnépszerűbb választás az Erste Bank által kínált személyi kölcsön. Az Erste Most Személyi Kölcsön esetében minimum 500 ezer, Erste Most Extra Személyi Kölcsönnél pedig legalább 1,5 millió forint igényelhető. Mind a kettőnél maximum 12 millió forint vehető fel. Továbbá egyaránt a hitelösszeg 1 százaléka a folyósítási díj, ami például 10 millió forint felvett összegnél 100 ezer forinttal fogja csökkenteni a bank által elutalt pénzt. A kamatokra is érdemes figyelni. Természetesen az igazolt jövedelem nagyságától és az igényelt hitelösszegtől függően 14,29-18,49 százalékos standard hitelkamatot kínál Erste Most Személyi Kölcsön esetében.

Erste Extra Most Személyi Kölcsönnél már 13,69-16,25% lesz a kamat. Természetesen ez bármikor változhat, ezért is érdemes felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, aki mindig az aktuális feltételekről tud minket tájékoztatni, valamint egy személyre szabott kalkulációval tudja segíteni a döntésünket.

Milyen egyedi feltételekre kell készülni?

Nagy előny, hogy Erste személyi kölcsönt nyugdíjas is igényelhet. Ha valaki nyugdíj mellett dolgozik, akkor az abból származó jövedelmét is figyelembe vehetik igényléskor, ha kéri. Erre általában akkor van lehetőség, ha a nyugdíj önmagában nem elegendő a sikeres elbíráláshoz.

A futamidő az Erste Banknál 36 és 96 hónap között lehet, 6 havi lépésközökkel. Erste Most Személyi Kölcsön esetében legalább 150 ezer forintnak kell lennie az igazolt havi nettó jövedelemnek, Erste Most Extra Személyi Kölcsön esetében pedig 300 ezer forint. Az igénylőnek be kell töltenie a 23. életévét.

Bármire felhasználhatjuk

A személyi kölcsön azért is számít olyan népszerűnek, mert szabad felhasználás jellemzi, pár napon belül pedig már a számlánkra is érkezik, a hitelbírálathoz csak a jövedelmünket veszik figyelembe a kért összeg mellett. Se az ingatlan, se az autó, se más ingóság nem fog fedezetként szolgálni. Ha hirtelen költségek merülnek fel, vagy autóvásárláson gondolkodunk, a személyi kölcsön tökéletes választás.