mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mezriczky László
Mezriczky László
Ispiro Consulting Kft.
ügyvezető, tulajdonos


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
7 TikTok hirdetési tipp a sikeres kreatív gyártáshoz
2021-10-18 09:38 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A 7 legfontosabb TikTok hirdetés tipp ha kreatívot gyártasz - Az alapok

Átlagosan a TikTok felhasználók majdnem egy órát töltenek aktívan az appot nézegetve. Nem véletlen, hiszen érdekesebbnél érdekesebb videó tartalmat néznek rajta. Ha a célközönséged TikTok felhasználó és videós hirdetésen gondolkozol, akkor jó helyen jársz! Összefoglaltuk a sikeres TikTok hirdetéshez szükséges legfontosabb tippeket.


Top tippek sikeres TikTok hirdetéshez

1 Függőleges videók

Mivel a felhasználók a telefonjukon nézik a tartalmakat, ezért hogy minél természetesebb élményt kapjanak, a tartalmakat függőleges formátumban készítsd.

2 Rövid videók

Hogy a TikTok közönséged a videód végét is lássa érdemes azokat 9 és 15 másodperc között limitálni. Minél hatásosabb és rövidebb, annál jobb!

3 Hatásos kezdés

A felhasználók abban a pillanatban továbbgörgetnek, amikor nem tudnak kapcsolódni egy tartalomhoz. Ezért a cél az, hogy olyan vizuális hatással indíts, ami megragadja a közönséged, hogy ne egyből lapozzanak tovább.

4 Középre igazított tartalom

A logódnak, az instagram oldalad nevének és a CTA gombnak fix helye van a videókon, így ezeket nem is kell külön rászerkeszteni. A videó tartalomnál viszont valóban érdemes, hogy a képernyő közepén legyen a legfontosabb látnivaló.

5 Zene, zene, zene

A felhasználók legnagyobb része hanggal használja az appot. A hirdetéseknek ezért érdemes jó aláfestő zenét is találni, ami ugyanúgy megragadja a figyelmüket és a fülükbe mászik, akárcsak a képi megjelenés.

6 Feliratozz!

Ugyan nagyrészt hanggal nézik a TikTokot a felhasználók, azért van néhány eset, amikor erre nincs lehetőség. Használd ki a rövid leírást vagy feliratozni a videóban. Így biztos nem maradnak le a lényegről, mielőtt továbbgörgetnek.

7 CTA avagy Mit csináljon a közönség?

Mindig legyen előre meghatározott célunk a hirdetéssel. Úgyhogy célszerű CTA gombbal meggyőzni a célközönséget, hogy kattintsanak. Így valóban az fog történni, amiért a hirdetést elindítottad, legyen az feliratkozás, vásárlás vagy app letöltés.

+1

Végül összeszedtünk kiegészítésként néhány specifikációt, amikre figyelj ha elkezdesz TikTok videókat gyártani:

Formátum: mp4, .mov, .mpeg, .avi, .gif

Méret: Maximum 400 MB

Arány: 9:16 vagy 1:1 (álló vagy négyzetes)
 
  • Felbontás: min. 540×960 (ajánlott: 1080×1920), vagy 640×640 (ajánlott: 1080×1080)

Zöld zóna a tartalomhoz 1080×1920 esetén:
 
  • 44 px balról
  • 140 px jobbról
  • 130 px fentről
  • 484 px alulról

Hossz: 0:05-1:00 (ajánlott 0:09-0:15)


A videó mellé megadhatod a kampány létrehozásakor a hirdető profilképét, a szöveget és egy UTM paraméterezett linket valamint a CTA feliratot.

A fenti legfontosabb formai tippeket betartva garantáltan sikeresebb lesz a hirdetésed TikTok-on. A zene, a felirat, az izgalmas videó mind segítenek abban, hogy a célközönséged észrevegye a hirdetést és elérd vele a célodat. Így pedig maximalizálni tudod a hirdetésre szánt büdzsét, mivel látványos eredményeket érhetsz el!


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!